Kmalu ponovno redni leti iz Ljubljane v Budimpešto?

Oceni ta prispevek
(6 glasov)
17 Avg 17
Napisal Prebrano 2384 krat
Objavljeno v Novice

Madžarska bo dobila novo letalsko družbo, ki bo bazirana na njihovem največjem letališču, v Budimpešti. Družba najavlja tudi redne lete iz njihovega baznega letališča do Ljubljane.

RonanAir, je novonastala madžarska letalska družba, s kapitalom iz skupine Ronan Group iz Šrililanke. V svoji predstavitvi navajajo bogate več desetletne izkušnje z delom v potovalnem sektorju na Madžarskem, sodelovanje in organizacijo potovanj z največjimi evropskimi in ruskimi turističnimi agencijami.

Letalska družba naj ne bi bila nizkocenovna, ampak bo v začetni fazi omogočala letenje v enem razredu, ki bi naj imel standard med ekonomskim in poslovnim razredom, lahko bi rekli, višji ekonomski razred. Medsedežna razdalja bo večja, prostor za potnika bo prostoren in prijeten, letala bodo opremljena z najnovejšo medijsko in tehnološko opremo, kar bo tudi potnikom, ki ponavadi potujejo v poslovnem razredu omogočilo, učinkovito porabljen čas med letom. Za kasnejšo fazo pa v svoji viziji omenjajo osredotočenost na poslovne potnike z visokim standardom, vrhunskim udobjem, po cenah, ki jih imajo trenutno ostali prevozniki za ekonomski razred. Stavijo na dinamično mrežo letov po srednjeevropskih destinacijah iz Budimpešte, ter nato nadaljevanje poti do končne destinacije.

V svojih objavah najavljajo floto letal ATR 72-500 s poslovno konfiguracijo in lete iz Budimpešte tudi za Ljubljano in začetek letalskih operacij v zimskem voznem redu 2017-2018.

Destinacije RonanAir-a iz Budimpešte
 Destinacije RonanAir-a iz Budimpešte

O tem smo povprašali tudi odgovorne na Fraport Slovenija, ki upravlja z ljubljanskim letališčem, kjer so ekskluzivno za Slovenski letalski portal potrdili pogovore z RonanAir-jem, vendar ostajajo previdni, kajti vedo da gre za novo letalsko družbo, kjer pa se lahko hitro kaj ustavi, še pred uradnim začetkom (poznamo več zgodb iz bližnje preteklosti), prevoznika pe še tudi ni med prevozniki budimpeškega letališča. Iz Fraport Slovenija so še sporočili: ”Težko je oceniti kdaj naj bi do vzpostavitve letenja prišlo, si pa prizadevamo ponovno vzpostaviti letalsko povezavo med Ljubljano in Budimpešto.” Spomnimo, Ljubljana je že bila redno povezana z Budimpešto, nazadnje med leti 2004 in 2009, kjer je lete opravljal madžarski nacionalni letalski prevoznik Malev, najprej z letali Canadair Regional Jet 200, kasneje pa s turbopropelerskimi letali Saab 340, dvakrat dnevno. V letih 2007 in 2008 je na tej povezavi letelo več kot 20 tisoč potnikov letno. Malev je leta 2009 prekinil lete v Ljubljano, leta 2012 pa zaradi insolventnosti, šel v stečaj.

Poleg letov za Ljubljano, najavljajo še lete za Slovenijo bližnjih letališč iz Zagreba, Reke in Salzburga.

Besedilo: Davor GOLEC

 

Nazadnje urejano na Četrtek, 17 Avgust 2017 09:37

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.


Koledar objav

« Januar 2019 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31