Pripadniki pogodbene rezervne sestave 9. BZO uspešno izvedli streljanje v Makedoniji

V soboto, 26. septembra, so pripadniki pogodbene rezervne sestave 9. bataljona zračne obrambe na strelišču Krivolak v Makedoniji izvedli bojno streljanje z lahkimi prenosnimi raketnimi sistemi igla na cilje v zračnem prostoru. Pogodbeni pripadniki so streljanje opravili skupaj s pripadniki stalne sestave 9. bataljona zračne obrambe, ki na omenjenem strelišču izvajajo taktično vajo z bojnim streljanjem Challenge III.

Bataljon je z izvedbo streljanja vstopil v drugi petletni cikel usposabljanja rezervne sestave. V okviru priprav na izvedbo streljanja je potekalo intenzivno teoretično in praktično usposabljanje, ki so ga pripadniki rezervne sestave že v domovini potrdili z izvedbo izpitnega šolskega streljanja. Uspešno izvedeno streljanje za pripadnike bataljona pomeni vrhunec dolgoletnega truda, potrditev dosedanjega uspešnega sodelovanja med rezervno in stalno sestavo ter hkrati dobro popotnico za usposabljanje v prihodnje.

Izvedbo streljanja sta si ogledala tudi vojaški ataše Republike Slovenije v Republiki Makedoniji polkovnik Janez Butara in namestnik poveljnika sil makedonske vojske brigadni general Kiro Galazovski.
9bzo.jpg