Beograd - Portorož

Danes je bil v enem izmed slovenskih časnikov objavljen članek glede letalske povezave med Portorožem in Beogradom, katera se izvaja od 15.aprila letošnjega leta dalje. Letalsko operacijo izvaja srbska letalska družba Jat Airways.

V družbi Aerodrom Portorož, d.o.o. v celoti zavračajo zapisane navedbe, da bo portoroško letališče že v kratkem ostalo  brez navedenega prevoznika. Dejstvo je da letališče zelo dobro sodeluje z omenjenim prevoznikom, kar se kaže tudi v podaljšanju letov na obstoječi liniji. Leti se bodo opravljali najmanj še do prve polovice septembra leta 2010, s tem, da tu obstaja zelo velika verjetnost, da bi Jat pričel iz Portoroža leteti tudi v Rim.

letalsice_portoroz_img_9645.jpgV zvezi z polnjenjem letala pa je dejstvo, da število potnikov narašča in je torej nemogoče po tako kratkem času izvajanja operacije že sklepati, da linija ne bo zaživela. Tu je vsekakor potrebno upoštevati, da portoroško letališče ni imelo redne letalske povezave več kot 20 let. Ravno zaradi tega dejstva se v družbi Aerodrom Portorož, d.o.o. še toliko bolj prizadevajo, da bi potniki izvedeli za obstoječo linijo in letališče kot tako.