Izvršni direktor Star Alliance prevzema vodenje Austrian Airlines

Izvršni odbor Deutsche Lufthansa AG je predlagal Jaana Albrechta, glavnega izvršnega direktorja Star Alliance Services GmbH, za novega predsednika uprave in glavnega izvršnega direktorja Austrian Airlines AG od 1. 11. 2011. Imenovanje mora obravnavati še nadzorni svet na svoji septembrski seji.

jaan_albrecht.jpgVse od leta 2001 je bil Albrecht na čelu organizacije Star Alliance s sedežem v Frankfurtu, Nemčija, ki je odgovorna za usklajevanje dejavnosti vodilnega svetovnega združenja letalskih prevoznikov.

Rob Fyfe, predsednik izvršnega odbora združenja, je takole komentiral današnjo novico: »Jaan je v zadnjem desetletju vodil razvoj Star Alliance, usklajeval dejavnosti med prevozniki članicami, usmerjal pridobivanje novih članic ter razvoj in strategije za širitev ponudbe Star Alliance za potnike in članice. Obžalujemo izgubo tako sposobnega človeka in učinkovitega predsednika, ki smo ga v novo funkcijo pospremili z najboljšimi željami vseh članic in s hvaležnostjo za njegovo vodstvo ter delo v zadnjih desetih letih.«

Glede na današnjo objavo je izvršni odbor Star Alliance pod vodstvom Roba Fyfa začel iskati novega izvršnega direktorja. Jaan Albrecht bo vodil programe in dejavnosti združenja do imenovanja njegovega naslednika.

foto: Star Alliance