Predsednik republike obiskal podjetje Pipistrel

pipistrel-1_sta_prs.jpgPredsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal podjetje Pipistrel, kjer se je srečal z direktorjem Ivom Boscarolom in predstavniki podjetja, s katerimi se je pogovarjal o razvojnem modelu in načrtih za prihodnjo širitev podjetja. Predsednik si je nato ogledal razvojne in proizvodne prostore podjetja ter se seznanil s celotnim postopkom izdelave letal.

Predsednik republike je podjetje Pipistrel označil kot eno od najuspešnejših in najbolj inovativnih slovenskih podjetij. V izjavi za medije je poudaril, da je pipistrel-3_staprs.jpgPipistrel zdaj že svetovno uveljavljeno podjetje, za katero bi si želel, da bi za Slovenijo predstavljala nekaj podobnega kot predstavlja podjetje Nokia za Finsko. Pipistrel je po besedah predsednika tudi dober primer nove paradigme industrijskega razvoja, ki mora biti okoljsko vzdržen in tehnološko vrhunski. Predsednik je dodal, da bo ta potencial Sloveniji prinesel še veliko dobrega.

Predsednik je komentiral tudi širjenje proizvodnje podjetja Pipistrel v tujino. Spomnil je, da Slovenija kot nova članica Evropske unije še nima sklenjenih vseh mednarodnih sporazumov, ki bi podjetju omogočali nemoten razvoj. Izpostavil je tudi, da je ena od dodatnih lokacij, kamor se širi podjetje, na italijanskem Goriškem, kjer je del življenjskega prostora Slovencev. Predsednik je poudaril, da Pipistrel v prihodnosti vidi kot svetovno podjetje, ki se z razvojem ukvarja doma, proizvodnjo pa širi tudi na druge države in druge kontinente, kjer so velika tržišča.

Vir: www.up-rs.si