Spoštovani ljubitelji letalstva

airplane-80013b.jpgPrazniki, ki so pred nami so pravi čas, da se nekoliko ustavimo, umirimo in pogledamo okrog sebe. Leto, ki nas počasi zapušča je za letalsko industrijo boljše od predhodnega. Lahko bi rekli da zeleni, da se prebuja! Ob obilici informacij, ki nas obdajajo smo poskušali izbrati tiste, ki so bile najpmembnejše in najodmevnejše v pozitivnem smislu. Trudimo se poročati objektivno, a hkrati kritično. Ali nam uspeva ali ne boste sodili Vi. Morda je najboljša sodba Vaš obisk na slovenskem letalskem portalu, ki počasi, a vztrajno raste. Hvala!

Srečno, zdravo in nasmejano 2012!

Slovenski letalski portal je v prvem letu delovanja (2008) obiskalo 46.723 obiskovalcev, ki so si ogledali 309.909 strani in v povprečju ostali na strani 3 minute in 27 sekund. V povprečju so si ogledali 6,63 strani. Največ obiskovalcev je iz Slovenije, sledijo pa jim obiskovalci iz Hrvaške, Francije in Italije. Kot zanimivost pa lahko povemo, da je statistika strani zabeležila obiske iz 68 držav z vseh celin. Danes po treh letih delovanja je zabeležil obiske iz 116 držav in 254.914 obiskovalcev, ki povprečno pogledajo 4,42 strani in ostanejo na strani 2 minuti in 56 sekund. Skupno so si ogledali nekaj manj kot milijon dvestotisoč strani.


Prestižna nagrada za slovenski letalski portal
Urednik in ustanovitelj slovenskega letalskega portala Borut Podgoršek je konec decembra dobil prestižno nagrado Prometej znanosti za leto 2011, ki ga podeljuje Slovenska znanstvena fundacija za odličnost v komuniciranju.

Priznanje, ki ga je prejel Borut Podgoršek, je eno redkih v Sloveniji, ki je namenjeno izjemnim ljudem za odlično in učinkovito načrtovano in izvedeno komuniciranje znanstvenih vsebin.

Komisija za izbor priznanj je ocenila, da je slovenski letalski portal vrhunski medij, ki v slovenskem prostoru na poljuden način širi znanstvena spoznanja.

V prihajajočem letu Vam želim obilo lepih dogodkov, sreče, ljubezni in tistim, ki letite, tudi lepega vremena.