Aerodrom Ljubljana izboljšuje storitev za potnike, ki potujejo v poslovnem razredu

Potniki ljubljanskega letališča so po novem deležni več udobja. Svoja potovanja bodo odslej začenjali v prenovljenem in razširjenem poslovnem salonu.  Aerodrom Ljubljana se je za prenovo odločil, ker želi dvigniti zavedanje, da je storitveno podjetje, kjer je skrb za potnike na prvem mestu.

Obstoječi potniški terminal je bil leta 2007 delno prenovljen in razširjen za potrebe vstopa Slovenije v schengensko območje. S to širitvijo se je občutno izboljšal standard oskrbe za potnike, ki potujejo v ekonomskem razredu, projekt pa zaradi objektivnih omejitev ni zagotovil boljšega standarda poslovnim potnikom. Ti so uporabljali poslovni salon, kot je bil urejen pred leti in ki ni zagotavljal ravni storitve za sodobne letalske potnike, ki potujejo v poslovnem razredu.

lju-vhod_v_salon.jpg

Prenovljeni interjer poslovnega salona na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana je bil zasnovan v Gorenje design studiu v sodelovanju z arhitekturnim birojem HIŠERIŠE arhitektura. Z njim so zmagali na natečaju, na katerem so sodelovali še: Klun Ambienti, Agencija Marmelada, Biro Gašperšič in Eko Art. Del opreme v novem salonu so izdelali v podjetju Martin Krpan d.o.o., del pa je izdelalo in dobavilo podjetje Bene d.o.o. Gradbeno obrtniška dela je na podlagi javnega razpisa izvedlo podjetje VG5, d.o.o. Projektna dokumentacija, prenova in razširitev salona je Aerodrom Ljubljana stala približno 150.000 evrov.

Zmago Skobir, predsednik uprave in Bernarda Trebušak, članica uprave Aerodroma Ljubljana sta novo pridobitev pospremila z besedami: »Prizadevamo si k nenehnemu izboljševanju storitev za potnike in ostale uporabnike ljubljanskega letališča. Obstoječi potniški terminal na vseh točkah tega ne dopušča, v novem, ki ga načrtujemo zgraditi do leta 2015, pa bo možnosti za to veliko več. Potnikom želimo zagotoviti udobno in brezskrbno potovanje od prvega do zadnjega stika z letališčem. Prenovljeni poslovni salon to brez dvoma ponuja, v nekaj dneh, odkar je odprt, pa so nam potniki za novo pridobitev izrazili že veliko pohval.«

lju-notranjost1.jpg

»Z rešitvijo, ki smo jo predlagali, smo potnikom izgubljeni čas letališke poti želeli vrniti v obliki prijetne izkušnje, ki se v interjerju odraža v kombinaciji udobja dnevne sobe in sodobne pisarne v malem. Največji izziv oblikovanja je predstavljala umestitev niza komplementarnih ambientov vzdolž dolgega, ozkega prostora v usklajeno celoto. Uporabnik prehaja skozi miren, individualen sprostitveni kotiček proti vedno bolj družabnemu, energičnemu zaledju in se lahko po trenutnem razpoloženju odloči, kje bo kakovostno preživel preostali čas do svojega poleta,« pa so o rešitvi zapisali v Gorenje design studio.

 Foto: Marko Vavpoti荠