Urjenje v prestrezanju in prisilnem pristanku letala

Danes med 21. in 23. bo uro v slovenskem zračnem prostoru in na letališču Brnik potekalo redno načrtovano urjenje v odkrivanju, prestrezanju in prisilnem pristanku letala.

pc9_airpolicing_dsc04739.jpgNa urjenju, ki bo potekalo v okviru rednega usposabljanja za zagotavljanje visoke stopnje usposobljenosti in odzivnosti enot, vključenih v Natov integrirani sistem zračne obrambe (NATINADS – NATO Integrated Air Defence System), bo v vlogi prestreženega letala oziroma t. i. vsiljivca letalo pilatus PC-9M Slovenske vojske. V vlogi prestreznikov bosta lovski letali zavezništva eurofighter EFA-2000 italijanskih zračnih sil, ki sta dodeljeni zvezi Nato za potrebe izvajanja nadzora zračnega prostora (Air Policing) na območju Republike Slovenije.

Na urjenju sodelujejo tudi 16. bataljon za nadzor zračnega prostora s Centrom za nadzor in kontrolo zračnega prostora, Letalska šola Slovenske vojske, Nacionalni zračni operativni center Slovenske vojske, Kontrola zračnega prometa Slovenije, Združeni center za zračne operacije (Combined Air Operation Center Poggio Renatico-CAOC PR) s sedežem v Poggiu Renaticu v Italiji in italijanska letalska baza Grosseto.

Ob izvajanju prisilnega pristanka se izvaja poseben postopek, pri katerem se tri letala hkrati približajo letališki stezi in eno od njih pristane, druga dva pa jo le preletita. Frekvenca zvoka, ki ga oddajajo motorji letal pilatus PC-9M in eurofighter EFA-2000, je različna od frekvence zvoka, ki jo oddajajo motorji potniških letal. Zaradi tega prihaja do drugačne vrste hrupa, ki pa se v moči bistveno ne razlikuje od hrupa, ki ga povzroča večje potniško ali tovorno letalo z dvema, tremi ali štirimi reaktivnimi motorji.

Foto: SV