Podporo planiškemu finalu v smučarskih skokih nudila tudi SV

Slovenska vojska med 20. in 24 marcem, organizatorju finala Svetovnega pokala v smučarskih skokih v Planici nudila potrebno kadrovsko in materialno podporo.

cougar_medevac_img_1663.jpg

Sodelovanje Slovenske vojske pri izvedbi dogodka je potekalo na podlagi dogovora med Ministrstvom za obrambo in Smučarsko zvezo Slovenije, pri tem pa je Slovenska vojska zagotavljala šotore, opremo in osebje za zdravstveno oskrbo, helikoptersko medicinsko pomoč ter zveze in informacijsko podporo. Pri izvedbi podpore je sodelovalo skupaj okoli 30 pripadnikov Slovenske vojske. Fotogalerija FB

cougar_medevac_img_1660.jpg

cougar_medevac_ukc1.jpgHelikoptersko medicinsko pomoč je Slovenska vojska nudila z dežurno posadko helikopterja Cougar, ki je bil v času uradnega treninga in tekem lociran na prilagojenem heliodromu ob skakalnici. V fotogaleriji si lahko ogledate, kako je helikopterska skupina SV za medicinski zračni transport t.i. MEDEVAC (Medical Evacuation) izvedla prevoz poškodovanega tekmovalca iz Planice v Urgentni klinični center (UKC) Ljubljana in tako prvič pristala z vojaškim helikopterjem Cougar na novo zgrajenem heliportu UKC Ljubljana.

Foto heliport UKC: GŠSV cougar_nedevac_ukc2.jpg