Adria Airways prizemljila Litovce

Litovska košarkarska reprezentanca bo zaradi težav z letalom Adrie Airways v Slovenijo prispela šele dan pred tekmo s Srbijo.

Litovski mediji že ugibajo, ali gre za slabo znamenje. Njihova reprezentanca bi namreč v ponedeljek ob 19.40 morala poleteti proti Sloveniji z Airbusom A320 slovenskega prevoznika Adrie Airways, a je zaradi okvare motorja ostala v domovini, poroča spletni portal lrytas.lt.

v2500_motor.jpgPo uri in pol truda za odpravo okvare so se košarkarji malce po 21. uri vrnili nazaj v hotel in bodo proti letališču Jožeta Pučnika poleteli v torek ob 10. uri. To bi lahko zapletlo priprave Litovcev na prvo tekmo s Srbijo, ki se v jeseniški Podmežakli igra že v sredo zvečer.

Tudi domačinom ni uspelo
Adria Airways je v ponedeljek iz Kaunasa sicer organizirala dva čarterska poleta. Letalo Bombardier CRJ900 je uspešno poletelo, 20 let star Airbus pa je ostal na tleh. Domača Air Lituanica je skušala zagotoviti nadomestni let, a ni uspela pravočasno najti pripravljene posadke. Tako so se košarkarji malce po 21. uri odpravili nazaj proti hotelu.

"Poskušali smo, trudili smo se dobro uro in pol. Nismo uspeli pravočasno najti posadke," je dejal komercialni direktor Air Lituanice Simon Bartkus.

Na Jesenicah bodo v skupini B ob Litvi in Srbiji nastopale še reprezentance Bosne in Hercegovine, Makedonije, čŒrne gore in Latvije.

Vir: http://www.zurnal24.si/adrie-airways-prizemljila-litovce-clanek-204406