Mrtvi na letalu in na tleh

Letalska nesreča v čŒilu je zahtevala najmanj deset žrtev. Umrli so tudi štirje ljudje na igrišču, kamor je strmoglavilo.


letalska_nesrea_v_ilu_foto_reuters.jpgOkoli 30 ljudi, med njimi tudi otroci, je na igrišču v čilski prestolnici telovadilo, ko je tja strmoglavilo letalo (Foto: Reuters) Letalo tipa cessna 210 je kmalu po vzletu z manjšega letališča v Santigu de Chile zašlo v težave. čŒasa za zasilni pristanek ni bilo, letalo je dobesedno 'pikiralo' na igrišče v nekem parku, kamor so matere in babice pripeljale otroke. Takoj ga je zajel ogenj.

Umrlo je najmanj deset ljudi. Nesreča je bila usodna za vseh šest potnikov, med katerimi so bili tudi štirje mladeniči, stari med 18 in 20 let, ki so se učili pilotirati. Žrtve pa so bile tudi na tleh. Med umrlimi sta tudi mati in njen štiriletni sin. Ranjenih je deset ljudi.

Po navedbah čilske policije se je pilot uspel izogniti stanovanjski četrti. čŒe bi namreč letalo strmoglavilo v strnjeno naselje, bi bilo mrtvih verjetno precej več.

vir: 24ur.com