Pilatusi so prizemljeni

Zaradi včerajšnje letalske nesreče, v kateri je bil drugi pilot katapultiran iz letala, je letenje s pilatusi PC-9 trenutno ustavljeno, je povedal predstavnik za odnose z javnostmi generalštaba Slovenske vojske Simon Korez.
Fotografija je včerajšnja, ostanki kopilotskega sedeža so že pospravljeni ...
Fotografija je včerajšnja, ostanki kopilotskega sedeža so že pospravljeni ...

Kot je pojasnil, je to v takšnih primerih običajen postopek. Dokler ne ugotovijo vzroka nesreče, so zaustavljeni vsi poleti s pilatusi PC-9. Incident po poročanju STA že preiskuje komisija za letalske nesreče, več bo po mnenju Koreza znanega v 30. dneh po preliminarnem poročilu.

Kot smo na portalu Lokalno.si poročali včeraj že kmalu po dogodku, je med letom proti letalski bazi Cerklje nekaj po 11. uri s padalom izskočil drugi pilot letala pilatus PC-9 Slovenske vojske. Pilot je bil katapultiran iz letala, zadevo pa že preiskuje komisija za letalske nesreče. Po izstrelitvi drugega pilota iz vojaškega letala je prvi pilot lociral njegov položaj, zatem pa je bila v okolici Sevnice, nad vasjo Križ pri Tržišču, sprožena reševalna akcija. Katapultirani pilot, 30-letni Novomeščan Robert Jerin, je še vedno v brežiški bolnišnici, vendar ni huje poškodovan. Drugi pilot pri tem ni bil poškodovan.

vir: www.lokalno.si

več slik