Adria Airways uspešno podaljšala mednarodni varnostni certifikat IOSA

Adria Airways je v tem tednu uspešno podaljšala mednarodni certifikat IOSA (IATA Operational Safety Audit) Registration, ki ga je kot ena izmed prvih letalskih družb na svetu, prvič pridobila avgusta 2004.

Omenjen pregled, ki je bil enak kot ob pridobitvi certifikata, je zajemal področja organiziranosti družbe, operativnih procedur, varnosti letenja in varovanja družbe. Presojevalci so na podlagi priročnika IOSA, ki obsega 700 varnostnih standardov za letalske prevoznike, presojali osem področij delovanja Adrie Airways.

»Priznanje, da delujemo v skladu z najvišjimi standardi varnosti letalskega prevoza je to za Adrio pomembna potrditev, da svojim potnikom zagotavljamo storitve, ki so varne in kakovostne,« je povedal Adriin predsednik uprave mag. Tadej Tufek.

Mednarodno združenje letalskih prevoznikov IATA je program IOSA začelo vzpostavljati leta 2001 in s tem poenotilo standarde, ki jih uporabljajo letalski prevozniki, ki so člani združenja.Adria je avgusta 2004 med prvimi letalskimi družbami v svetu pridobila varnostni certifikat IOSA (IATA Operational Safety Audit) Registration (www.iata.org/registry). Mednarodno združenje letalskih prevoznikov IATA ima trenutno 240 članic, varnostni certifikat IOSA pa si je poleg Adrie Airways do sedaj pridobilo 190 letalskih družb.