Slovenska policija iz severne stene Triglava rešila pohodnika

Dežurna ekipa za helikoptersko gorsko reševanje je v petek, 1. 8. 2008, popoldne, iz severne stene Triglava (vstop v slovensko smer) rešila 24-letnega kanadskega državljana.

severna_triglavska_stena_vir_policija.jpg24-letni kanadski državljan se je na pot odpravil tistega jutra iz Aljaževega doma. Bil je brez spremstva, brez nahrbtnika in ostale opreme. Obut je bil v kolesarske čevlje za gorsko kolesarjenje, oblečen pa v kratke hlače. Zaradi nepoznavanja terena se je izgubil, preskočil manjši graben, se zaplezal in ostal v steni. Njegove klice na pomoč so slišali drugi planinci, ki so poklicali na številko 112.

resevanje_s_helikopterjem_vir_policija.jpgEkipo za helikoptersko gorsko reševanje poleg policistov Letalske policijske enote in Posebne policijske enote - Gorske enote sestavljata še reševalec Gorske reševalne zveze Slovenije in zdravnik.

Neopremljenega pohodnika je dežurna ekipa s helikopterjem najprej več kot pol ure iskala, nato pa ga z vitlom dvignila v helikopter in ga prepeljala v Mojstrano. Zelo prestrašeni pohodnik je imel samo manjše odrgnine in ni iskal zdravniške pomoči.

Vir: www.policija.si