Croatia Airlines kupila štiri airbuse

Hrvaški nacionalni letalski prevoznik Croatia Airlines je z Airbusom podpisal pogodbo o nakupu štirih letal družine A320. S temi letali bodo svojo floto airbusov povečali na 12.


Letala A319 bodo potnikom nudila več prostora v novem modernem in svetlejšem okolju potniške kabine. Naročena letala bodo imela 132 sedežev v dveh potovalnih razredih. Letala bodo poganjali CFMovi turboventilatorski motorji CFM56-5. Croatia pa bo z njimi letela na domačih in tujih progah. Ivan Misetič‡, predsednik uprave Croatia Airlines je povedal, da bodo z novimi letali zadostili okoljskim in zahtevam potnikov po odobnem in zanesljivem potovanju z okolju prijaznimi letali. Z nakupom štirih letal pa je bil zadovoljen tudi šef prodaje pri Airbusu John Leahy, ki je povedal, da Croatia Airlines z novim naročilom utrjuje svoj položaj na trgu v regiji in potrjuje zaupanje v odlične Airbusove proizvode.

Družina A320 je uveljavljena blagovna znamka, ki je privabila že 6300 naročnikov. Do danes so pri Airbusu izdelali preko 3600 letal družine A320, ki letijo pri 280 letalskih družbah.

a319_cth_3845.jpgFotografija: Milan Korbar