Finnair ponovno med Ljubljano in Helsinki

Finski letalski prevoznik Finnair se je po zimskem premoru znova vrnil na ljubljansko letališče. Večje število letov je v poletni vozni red vključil easyJet, med novostmi pa je tudi let Adrie Airways v Madrid.

Od nedelje, 29. marca, ko je začel veljati poletni vozni red, je z ljubljanskega letališča spet mogoče leteti v Helsinke, in sicer štirikrat tedensko: v ponedeljek, četrtek, petek in nedeljo. Vrnitev te letalske povezave je zelo dobrodošla, saj je bila zanimiva tako za domače kot tuje potnike, poslovneže in turiste, na njej pa so beležili več kot 80-odstotno zasedenost letal. Poleg tega je domače letališče družbe Finnair, letališče Helsinki-Vantaa, odlično izhodišče, ki ga za polete med Azijo in Evropo uporabljajo vse letalske družbe.

fin_finnair_a330_300.jpg

Povečanje števila letov v poletni sezoni napoveduje tudi easyJet. Ta na letališče Stansted od 31. 3. naprej leti 5-krat tedensko, od 4. julija naprej bo letel dnevno, avgusta in septembra pa 10-krat  na teden. Novost v voznem redu je tudi povezava Adrie Airways z Madridom, vračajo pa se tudi lanske redne poletne destinacije Barcelona, Manchester in Dublin.

V poletni sezoni bo devet rednih letalskih prevoznikov letelo na 32 destinacij, 12 čarterskih pa na 30 čarterskih. Več o voznem redu za poletje: http://www.lju-airport.si/flight_schedule.asp?mode=d&IDm=174