Swiss s poletnim voznim redom 2015 tudi v Ljubljano

Oceni ta prispevek
(0 glasov)
09 Okt 14
Napisal Miha Žnidar Prebrano 11921 krat
Objavljeno v Uredništvo
SwissEuropeanAirlines (LX) bo po temeljiti analizi trga in novi strategiji podjetja s katero želi vzpostaviti še boljšo t.i. point-to-point mrežo preko baze v Zürichu, s poletnim voznim redom, ki začne veljati z 29. marcem 2015 pričel z dnevnimi leti med Zürichom in Ljubljano.

swiss_lx_arj100_miha_znidar.jpgKot so za portal Sierra5 sporočili v največji meri ciljajo na turiste in potnike, ki bodo s prestopom v Zürichu nadaljevali pot do njihove ciljne destinacije. LX poleg Ljubljane odpira še 21 novih evropskih destinacij nam najbližji sta Zagreb in Graz. Z novimi linijami želijo njihov vozni red z non-stop leti pripraviti še bolj atraktiven kot do sedaj in vsakemu potniku ponuditi, čim več neposrednih letov brez prestopanja. Hkrati želijo zadovoljili tudi potrebe prebivalcev Švice, švicarskemu gospodarstvu in predvsem njihovemu turističnemu sektorju. Kot so še zapisali upajo, da jih bo slovenski trg dobro sprejel, saj v njem vidijo potencial. S partnerji pa se že dogovarjajo tudi o skupnem t.i. code-share sodelovanju na omenjeni liniji, kot to poteka že sedaj med Adrio Airways in Swissom, a vse lete trenutno opravi Adria.

swiss_logo.jpg Na liniji bodo leteli s sto sedežnim letalom British Aerospace ARJ100. Na vprašanje ali je po dobavi letal Bombardier CS100 moč pričakovati zamenjavo tipa letala so sporočili le, da je predvidena dobava tega tipa letala LX-u v začetku leta 2016, da pa je trenutno prezgodaj govoriti na katerih linijah bodo z omenjenim tipom leteli.

swiss_cs100.jpegAdria Airways bo z zimskih voznim redom, ki začne veljati z 29. oktobrom zmanjšala število letov med Ljubljano in Zürichom na 14 letov tedensko (2 dnevno) in omenjeno število letov nadaljevala tudi s poletnim voznim redom 2015. Kot so za Sierra5 portal še sporočili, z LX dobro sodelujejo in pričakujejo, da bo tako tudi v naprej, čeprav bo direktna konkurenca zelo verjetno pomenila nekaj odliva z njihovih letov, bo pa za potnike dobrodošla, saj bodo imeli več razpoložljivih letov med Ljubljano in Zürichom ter tudi naprej preko Züricha. Adria svojo konkurenčnost gradi na tem, da se približuje nizkocenovnemu modelu poslovanja oziroma t. i. hibridu. Narašča namreč število potnikov, ki potujejo na obisk k prijateljem in sorodnikom ali letijo na destinacijo kot turisti. Tem se želijo približati s cenejšimi vozovnicami. »V zadnjem letu so naše cene vozovnic padle v povprečju za 10 %.« so zapisali v Adrii. V ponudbi imajo tako First minute in Last minute produkta. Kot so še povedali je za njih dragoceni potnik tudi poslovni potnik, zanj storitev ohranjajo na nivoju kot do sedaj in jo še nadgrajujejo.Trenutno v Zürich letijo 20x na teden, zasedenost kabine pa je 69%.

Besedilo, grafika in foto: Miha Žnidar

Render CS100: Bombardier

timetable_lx_lju_s15.jpg

Nazadnje urejano na Četrtek, 23 Oktober 2014 15:16

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.