Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

V Splošni bolnišnici Jesenice slovesno odprli nov heliport

Oceni ta prispevek
(0 glasov)
27 Jun 12
Napisal www.sb-je.si Prebrano 2322 krat
Objavljeno v Novice

jesenice_img_4101.jpgOb otvoritvi novega heliporta je Splošno bolnišnico Jesenice obiskal predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk, kjer so ga sprejeli direktor jeseniške bolnišnice Igor Horvat, strokovna direktorica Sandra Tušar, pomočnica direktorja za področje zdravstvene nege in oskrbe Zdenka Kramar in predstavnica vodstva za kakovost Sandra Jerebic. V nadaljevanju svojega obiska se je predsednik še pred svečano otvoritvijo heliporta srečal z zaposlenimi, ki so mu v sproščenem pogovoru predstavili svoje delo in utrip bolnišnice.

Direktor Igor Horvat je v svojem nagovoru na slovesnosti poudaril, da je z današnjim dnem jeseniška bolnišnica postala prva v Sloveniji z urejenim sodobnim heliportom za potrebe enot Gojesenice-hel_1220.jpgrske reševalne zveze Slovenije in Helikopterske nujne medicinske pomoči ter sekundarnih prevozov bolnikov in novorojenčkov v druge ustanove. Novi heliport po njegovih besedah omogoča hiter, varen in zanesljiv transport ter dostop ponesrečenca in zdravstvene ekipe do bolnišnice, tudi neposredno do ekipe urgentnega osebja bolnišnice in operacijskih prostorov. Hkrati pa pomeni tudi bistveno višjo raven kakovosti in varnosti pristajanja helikopterjev, njene posadke in pacienta.

Dr. Danilo Türk je v svojem nagovoru med drugim poudaril, da je danes za Slovenijo srečen dan, saj odpiramo nov heliport in s tem ustvarjamo novo raven kakovosti v prizadevanju za reševanje človeških življenj in za pomoč pacientom. Predsednik je poudaril, da sta skrb za zdravje in skrb za reševanje človeških življenj temeljni vrednoti vsake družbe, ta skrb pa je po njegovih besedah v jeseniški bolnišnici zgledna. Kot je pojasnil, spada jeseniška splošna bolnišnica med najboljše slovenske zdravstvene ustanove in je tudi ena redkih, ki ima mednarodni certifikat kakovosti. To je po besedah predsednika v teh časih izrednega pomena, ker se medicina čedalje bolj internacionalizira in se na ta način omogoča mednarodno zagotavljanje medicinskih storitev, predvsem pa se s tem dviga raven kakovosti zdravstvenih storitev v Sloveniji, posebej na Gorenjskem. Ob tej priložnosti je predsednik republike dr. Danilo Türk čestital vsem, ki skrbijo za razvoj kakovosti zdravstvenih storitev in za napredek jeseniške bolnišnice, ter vsem, ki so prispevali k današnjemu odprtju heliporta.

V nadaljevanju svečanosti so predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk, strokovna direktorica Sandra Tušar in direktor Igor Horvat slovesno prerezali trak in novi heliport predali svojemu namenu.

Zbranim gostom so ob zaključku slavnostnega dogodka člani ekipe GRZS, ki je v teh dneh praznovala 100-letnico svojega delovanja, enote Helikopterske nujne medicinske pomoči in ekipe nujne medicinske pomoči jeseniške bolnišnice prikazali postopek reševanja in transporta navideznega ponesrečenca s helikopterjem.

jesenice-hel_1129.jpg

Foto: www.sb-je.si

Nazadnje urejano na Sobota, 29 December 2018 15:35

Koledar objav

« December 2022 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31