Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Seznam letalskih prevoznikov, za katere velja prepoved opravljanja letov v EU

Oceni ta prispevek
(0 glasov)
25 Maj 09
Napisal http://ec.europa.eu Prebrano 10978 krat
Zahvaljujoč veljavnim evropskim standardom varnosti v letalstvu se z vidika varnosti uvrščamo v sam svetovni vrh.

no_fly.jpgčŒeprav Evropska unija in njene države članice sodelujejo z organi za letalsko varnost drugih držav z namenom, da bi po vsem svetu dvigovali varnostne standarde, nekateri letalski prevozniki pri opravljanju svojih storitev ne dosegajo najosnovnejših varnostnih ravni.

Da bi še naprej izboljševali varnost v Evropi, se je Evropska komisija – po posvetovanju z organi za letalsko varnost držav članic – odločila, da bo letalskim prevoznikom, za katere je bilo ugotovljeno, da niso varni, prepovedala opravljanje letov v evropskem zračnem prostoru.

Ti so navedeni v spodnjem dokumentu. Na prvem seznamu so navedeni vsi letalski prevozniki, ki jim je bilo prepovedano opravljanje letov v Evropi. Na drugem seznamu pa so navedeni letalski prevozniki, ki lahko opravljajo lete v Evropi le pod posebnimi pogoji.

Ti seznami bodo redno posodobljeni in objavljeni v Uradnem listu Evropske unije, kjer bodo vključeni kot Priloga A in B Uredbe Komisije. Pred kakršnimkoli ukrepanjem na podlagi informacij na teh seznamih naj se uporabniki prepričajo, ali imajo zadnjo različico.

PRAVNO OBVESTILO
Organi za nadzor civilnega letalstva držav članic Evropske skupnosti lahko pregledujejo le letala letalskih družb, ki opravljajo lete na letališča Skupnosti in z njih; zaradi naključnega značaja takšnih pregledov ni mogoče pregledati vseh letal, ki pristanejo na vsakem posameznem letališču Skupnosti. čŒe letalskega prevoznika ni na seznamu Skupnosti, to samo po sebi ne pomeni, da izpolnjuje vse veljavne varnostne standarde.

Kadar letalski prevoznik, ki je trenutno na seznamu Skupnosti, meni, da izpolnjuje potrebne tehnične elemente in zahteve, ki jih predpisujejo veljavni mednarodni varnostni standardi, lahko od Komisije zahteva začetek postopka za odstranitev s seznama.

Istovetnost vseh letalskih prevoznikov, ki so navedeni na seznamu Skupnosti, je bila preverjena z vsemi razpoložljivimi sredstvi, in sicer z navedbo: specifičnih (in edinstvenih) črkovnih kod, ki jih vsakemu letalskemu prevozniku dodeli Mednarodna organizacija za civilno letalstvo (ICAO), države, ki je izdala spričevalo letalskega prevoznika in številke spričevala letalskega prevoznika (oziroma operativne licence). Kljub temu absolutno preverjanje v vseh primerih ni bilo mogoče zaradi pomanjkanja informacij o nekaterih letalskih prevoznikih, ki opravljajo lete na meji ali celo izven priznanega mednarodnega letalskega režima. Zato ni izključena možnost, da bi lahko obstajajale nekatere družbe, ki v dobri veri delujejo pod istim poslovnim imenom kot letalski prevoznik, ki je vključen v seznam Skupnosti.
Nazadnje urejano na Ponedeljek, 11 Januar 2010 15:18

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.


Koledar objav

« Maj 2021 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31