Vsaka minuta šteje - DHL

Oceni ta prispevek
(0 glasov)
18 Nov 15
Napisal Borut Podgoršek in Davor Golec Prebrano 989 krat
Objavljeno v Novice

DHL-ov logistični center na Brniku letos praznuje osem let. Razprostira se na 1000 m2 in je kar 80 krat manjši kot njihov center v Leipzigu. Največ dela imajo zjutraj in popoldan, po prihodu oziroma pred odhodom letala v Leipzig.

DHL B757 pred odgodom v Lepizig

DHL je ena izmed divizij Deutche Post DHL Group in je eno izmed največjih podjetij z ekspresnimi kurirskimi storitvami od vrat do vrat na svetu. Ustanovljen je bil leta 1963 v Združenih državah Amerike v Sloveniji pa je prisoten že 25 let.

Let L-410 Alpe Air - Ljubljana 2005

Leta 1990, ko so začeli poslovati v Sloveniji so pakete preko Budimpešte v svet vozili z letalom Cessna 421. Povečan obseg pošiljk je kmalu terjal tudi večje letalo in Cessno je nadomestil Turbolet L-410. Z Brnika so začeli letati v svoje regionalne centre v Nürnberg in v Bergamo. Z Brnika so za DHL vzletala še letala Antonov 26, Saab 340, Boeing 737 in B757-200, ki ga uporabljajo zadnja tri leta.

Danes, vsak delovnik letijo na ljubljansko letališče z letalom Boeing 757-200, od koder nato s približno 75 vozili razvozijo pošiljke do naslovnikov, ter prevzamejo nove za odpošiljanje. Dnevno gre preko DHL centra na Brniku od 35-50 ton pošiljk, tudi naša, ki smo jo prinesli na Brnik.

B777F Aero Logic na Brniku

Pošiljke imajo od nekaj deset gramov do več ton. Pri običajnih pošiljkah je omejitev velikost in nosilnost letalskega kontejnerja (ULD). Sicer so pa DHL-ova letala prepeljala že marsikateri neobičajen tovor od žirafe, strojev in opreme do prestižnih avtomobilov. Na Brnik pa so 5. aprila letos v Boeingu 777F prepeljali celoten motor za letalo B757-200, kateri je imel prejšnji večer težave pri vzletu. Letalo Boeing 757 sicer lahko prepelje 27 ton tovora oziroma 14-15 ULD kontejnerjev. Vso blago se kategorizira po IATA kriterijih. V DHL Ekspress kurirskih storitvah od vrat do vrat, ne vozijo pokvarljivih stvari, draguljev, zlatnine, gotovine, eksploziva, ipd. Vozijo pa določene biološke substance, zdravila, suhi led, ipd. Sprejmejo tudi blago, ki mora bit ves čas pri določenih pogojih (temperaturnih, svetlobnih, ipd.).

Simon Bizjak, direktor operative DHL

Najbolj obremenjeni so novembra in decembra, ko običajno tudi podirajo rekorde v pretovorjenih količinah. Simon Bizjak, direktor operative DHL na Brniku je povedal, da je največja količina, ki so jo pretovorili v enem večeru 50 ton oziroma 1000 paketov in dodal, da je od 80-85% pošiljk, ki pridejo na Brnik namenjenih za slovenski, ostalo pa za avstrijski trg.

Da so letala vedno in povsod optimalno zasedena skrbi Network Control Group s sedežem v Leipzigu, kjer določajo tipe letal ter linije od koder letalo prileti in odleti. V Slovenijo v zadnjem času letalo prileti iz Leipziga preko Linza, ter občasno ob povečanem obsegu blaga, direktno iz Leipziga.

Na dan obiska so v DHL-ovem centru na Brniku v večerni izmeni obdelali 7528kg pošiljk, ki so jih naložili na 6 kontejnerjev. Najtežji kontejner je imel 1801 kg, najlažji pa 329 kg pošiljk. Vse pošiljke pred zlaganjem v kontejnerje skenirajo in pregledajo. Na nekaterih naključno izbranih ali izstopajočih opravijo tudi bris s katerim ugotavljajo prisotnost eksploziva. Po končanem zlaganju, ko so znane končne mase posameznih kontejnerjev, določijo vrstni red in pozicije posameznih kontejnerjev, da s tem zbalansirajo letalo. Pošiljke potem v zaprti coni, ki jo varujeta dva varnostnika naložijo na vozičke in v spremstvu varnostnikov odpeljejo na letališko ploščad. Vožnja traja deset minut, storitev pa za DHL opravijo službe Aerodroma Ljubljana. Simon Bizjak je ob tem povedal, da si želijo nadaljnji razvoj tovornega prometa na ljubljanskem letališču in, da bi prišli do namenskega logističnega centra, kjer bi bili pod eno streho vsi logisti in dodal: »Od širitve pričakujemo izboljšanje infrastrukture za cargo prevoznike. Posledično to pomeni tudi boljše pogoje za našo rast. Geografski položaj Ljubljane je zelo primeren, da bi lahko od tu povezali države JV Evrope.«

Razvrščanje pošiljk

Koliko več DHL letov bi to pomenilo, je v tem trenutku težko reči. V DHL-u si želijo, da bi bil cargo terminal popolnoma ločen od potniškega dela, ter bi bile poti do sortirnih centrov zmanjšane na minimum. Sedaj zaradi precejšnje oddaljenosti letala od DHL-ovega centra izgubijo okrog 10 minut. Pri takšni vrsti dejavnosti, ki jo opravlja DHL, pa je vsaka minuta zelo pomembna, ker vsako minuto lahko dostavijo ali prevzamejo eno pošiljko več, kar na koncu dneva, meseca, leta, šteje precej izgubljenega časa in denarja.

Rentgenski pregled pošiljk

O možnostih za širitev dejavnosti na letališče Maribor pa je Bizjak dejal, da še niso razmišljali in dodal: »Maribor ima ustrezno lokacijo, a zaenkrat na DHL največ pošiljk prihaja iz osrednje Slovenije. Zahodni del Madžarske gospodarsko ni najmočnejša regija Gradec pa pokrivajo preko Bratislave. Maribor bi lahko bil v primeru neugodnih vremenskih razmer alternativa za Ljubljano v zimskem času, a žal tam še ni ustreznih služb in opreme za rokovanje cargo letal, da bi npr. lahko raztovorili kontejnerje in jih po cesti pripeljali do Brnika.«

Transport pošiljk do letala

A vrnimo se na Brnik. Konvoj šestih kontejnerjev so delavci zemeljske operative Aerodroma Ljubljana pripeljali pred letalo Boeing 757. S pomočjo dvigala, so v dobrih 20 minutah natovorili letalo, ga uravnotežili in pripravljen je bil za polet v Leipzig, kamor je prispel po 30 minutah letenja. Dobro sodelovanje vseh služb je omogočilo, da je bil naš paket že naslednji dan do 9. ure pri našem naslovniku v Sevilli. S proaktivnim sledenjem DHL ProView, smo v realnem času spremljali status pošiljke. Enako boste vaš paket lahko spremljali tudi vi.

Besedilo in fotografije: Borut Podgoršek in Davor Golec

Fotogalerija FB

Priprava pilotov na let v Leipzig

Deusche Post DHL Group obsega štiri divizije, znotraj samega DHL-a pa se delijo na:

- DHL Exspress (kurirske storitve od vrat do vrat)

- DHL Global Forwarding (generalni cargo promet na ladjah, železnicah, letalih)

- DHL Freight (cestni špediterski prevoz)

- DHL Supply Chain (oskrbovalne verige – custom made rešitve za določene stranke)

Nalaganje letalskih kontejnerjev

DHL ima tri hube, ki so v Leipzigu v Nemčiji, v Cincinnatiu v ZDA in v Hongkongu na Kitajskem. Poleg tega imajo še 20 regionalnih hubov. Zaposlujejo 325.000 ljudi. V večjih regionalnih centrih glavnino dela opravijo ponoči, pred 22. uro tam ni praktično nikogar, po tem ko letala iz vseh koncev sveta pristanejo in morajo do zgodnjega jutra vse blago ponovno presortirati in pripraviti za nadaljnjo pot k naslovniku.

DHL-ova letala dnevno povezujejo več kot 550 letališč širom sveta. Vsak dan samo znotraj Evrope opravijo 275 letov med 95 letališči in z 85 letali. Sicer ima DHL preko 17 partnerski letalskih družb v upravljanju več kot 250 letal, ki dnevno opravijo približno 600 letov. V Ljubljano največkrat letita EAT Leipzig in DHL Air. Poleg partnerskih družb DHL uporablja tudi 300 komercialnih prevoznikov, ki opravijo več kot 2500 dnevnih letov. V svoji floti ima DHL 30 letal za medcelinske polete in sicer 10x B747, 6x B767-300F, 12x B777-200RF. Regionalna flota obsega letala B747, B767, B757, B737 in A300.

V letošnjem letu so v floto dodali 4x A300-600, 3x 757 PCF nove generacije in 2x B737-400. Prihodnje leto pa bodo dobili še 18 letal B757 PCF in eno letalo B767PCF nove generacije.

Nazadnje urejano na Sobota, 21 November 2015 18:22

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.


Koledar objav

« September 2020 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30