Natisni to stran

Adria Airways Tehnika bo vzdrževala tudi letala C serije

Oceni ta prispevek
(0 glasov)
29 Nov 16
Napisal Prebrano 3486 krat
Objavljeno v Novice

Mineva eno leto od prodaje 100 odstotnega deleža družbe Adria Airways Tehnika, d.d. poljski družbi Linetech Holding, S.A. Poslovni rezultati so dobri.

 

Storitve MRO je AAT uspela razširiti na severno zahodno Evropo
  Storitve MRO je AAT uspela razširiti na severno zahodno Evropo

Adria Tehnika v okviru skupine Linetech ohranja svojo samostojnost pri opravljanju osnovnih operacij, usklajujejo pa strateške odločitve. Realizacija prihodkov družbe v letošnjem letu je pričakovana – v višini 23,5 mio EUR in 3 mio EUR EBITDA. Po uspešni pridobitvi posla Easy Jet in ostalih tenderjih za naslednje petletno obdobje pričakujejo realizacijo prihodkov za leto 2017 v višini 26 mio EUR. Knjiga naročil za leto 2017 je zapolnjena že v 60% deležu.

Skupina sinergično pokriva najpomembnejše proizvajalce letal

Storitve MRO (vzdrževanje, popravila in obnova letal) je Adria Airways Tehnika uspela razširiti na severno zahodni del Evrope, na kar so še posebej ponosni. Tako predstavljajo glavnino strank letalske družbe iz Lufthansa grupe in največji nizkocenovni prevozniki v Evropi kot so easyJet, Wow, Wizz, Volotea. Adria Tehnika vzdržuje letala proizvajalcev Bombardier ter Airbus. To usmeritev nameravajo ohraniti tudi v prihodnje. Ker je Linetech specializiran za vzdrževanje letal tipa Boeing in Embraer, skupina sinergično pokriva najpomembnejše proizvajalce letal. Kar se tiče širjenja vzdrževanja letal na druga tuja letališča, ima Adria Tehnika svoje resurse trenutno zapolnjene in zato v kratkem ne pričakujejo širitve na druge destinacije.

 

Adria Tehnika ima že več kot 50-letno tradicijo vzdrževanja letal
  Adria Tehnika ima že več kot 50-letno tradicijo vzdrževanja letal

V letu 2017 načrtujejo dodatno zaposlovanje

Adria Tehnika od spremembe lastništva ni spremenila vodstvene strukture, povečala je število zaposlenih v primerjavi z letom poprej, reorganizacija poslovanja v smislu zmanjševanja števila delavcev pa ni bila niti planirana. Glede na predvideno rast poslovanja načrtujejo dodatno zaposlovanje v letu 2017, predvsem v segmentu operativnega vzdrževanja letal. Zato bodo prvenstveno zaposlovali mlade in motivirane tehnične kadre, ki jih tudi sami šolajo za letalske tehnike. Adria Tehnika uspešno razvija tudi »training« segment, kar pomeni, da njihovi zaposleni izvajajo teroretična in praktična usposabljanja v tujini in za lastne potrebe.

 

Izvršni direktor družbe AAT, d.d. Maksimiljan Pele
Izvršni direktor družbe AAT, d.d. Maksimiljan Pele

Še naprej bodo ustvarjali dobre rezultate

Adria Tehnika ima še vedno največji tržni delež pri vzdrževanju letal Bombardier CRJ v Evropi, sodelovanje pa postopoma širijo še na nov segment vzdrževanja letal C serije (CS100 in CS300), kamor spada novo letalo kanadskega proizvajalca Bombardier. Razmišljajo tudi o prostorski širitvi: »Razmišljamo o prostorski širitvi v več opcijah in nadalje elaboratu o prostorski umestitvi novega hangarja ob obstoječih kapacitetah,« pravi izvršni direktor družbe Adria Airways Tehnika, d.d. Maksimiljan Pele. »Dosedanji poslovni rezultati kažejo, da smo se kljub lanskoletni spremembi – prodaji – obdržali na pravi, uspešni poti in začeli dobro partnerstvo z Linetechom.« Mnenju Maksimiljana Peleta se pridružuje tudi Piotr Kaczor, predsednik uprave družbe Linetech Holding, S.A.: »Ponosni smo, da smo izpolnili dane zaveze ob nakupu. Z Adria Tehniko zelo dobro sodelujemo in našo sinergijo s pridom izkoriščamo, kar se odraža v dobrih poslovnih rezultatih, pa tudi še večji prisotnosti na trgu storitev MRO.«

 

 

 

 

V prihodnjih dneh bomo objavili ekskluzivno reportažo iz obiska v Linetechu v Katovicah.

 

Nazadnje urejano na Torek, 29 November 2016 12:01