Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Okrepljena mreža letalskih povezav in novi projekti

Oceni ta prispevek
(5 glasov)
27 Dec 16
Napisal Zmago Skobir Prebrano 3791 krat
Objavljeno v Novice

Za Aerodrom Ljubljana se izteka leto izzivov.

Soočili smo se z rahlim zmanjšanjem prometa, z vedno bolj kompleksnimi delovnimi procesi zaradi intenzivnih prometnih konic in z večjimi pričakovanji naših uporabnikov. Te težave smo uspešno obvladali zahvaljujoč znanju, izkušnjam, predanosti in močni povezanosti sodelavcev Aerodroma Ljubljana. Celo leto je minilo tudi v znamenju integracije v Skupino Fraport, ki se bo v naslednjem letu nadaljevala.

Zmago Skobir,  Poslovodni direktor Aerodroma Ljubljana, d.o.o.
  Zmago Skobir, Poslovodni direktor Aerodroma Ljubljana, d.o.o.

Tako v poletnem, kot v zimskem voznem redu smo okrepili mrežo letalskih povezav. Poleti je bilo mogoče z ljubljanskega letališča potovati na 29 destinacij v 22 držav z več kot 220 rednimi leti na teden, pozimi pa neposredno na 22 destinacij v 18 držav z več kot 180 rednimi leti tedensko. Med novimi prevozniki sta ponudbo letos dopolnila poljski LOT in grški Aegean Airlines, povečuje pa se tudi ponudba nizkocenovnih letov. easyJet je povečal število tedenskih frekvenc, letom na londonsko letališče Stansted pa pridružil še Gatwick. Za prihodnjo spomlad je letenje v Amsterdam že napovedal nizozemski nizkocenovnik Transavia, kmalu pa bomo lahko napovedali še kakšno novost v ponudbi letov.

Zelo pomemben korak za nadaljnji razvoj letališča pomeni prestavitev 2350 metrskega odseka ceste mimo letališča. 2,6 milijonska investicija je že v teku, 34,4 odstotni delež stroškov pa bo financiral Aerodrom Ljubljana. Prestavitev ceste je ključnega pomena za nadaljnji razvoj letališča, ki na dodatnih 35 hektarih površine v naslednjih letih predvideva izgradnjo letališkega mesta Aeropolis.

Pozimi je Brnik neposredno povezan z 18 državami
  Pozimi je Brnik neposredno povezan z 18 državami

Med novimi projekti izstopa Fraportova letalska akademija, katere glavni namen je zadostiti izobraževalnim potrebam letališč iz skupine Fraport in širšega trga. V akademiji, ki bo praktično zaživela prihodnje leto, ko bomo začeli tudi z gradnjo štiri milijone vrednega centra za usposabljanje, bomo izobraževali za specifične letališke poklice in znanja, ki jih ni mogoče dobiti v sklopu formalnih izobraževanj.

Hkrati s povečevanjem ponudbe letov, si na letališču prizadevamo za trajnostni razvoj in kakovost storitev, kar smo letos potrdili z uspešnima presojama standardov ISO 9001 in ISO 14001 ter obnovitvijo certifikata Airport Cabron Accreditation, edinega institucionalno priznanega standarda za upravljanje ogljičnega odtisa letališč. Za zmanjševanje ogljičnega odtisa si prizadevamo že več let, ogljično nevtralnost pa nameravamo doseči do leta 2020. Še enega v vrsti korakov k cilju smo naredili z oktobrskim odprtjem postajališča za souporabo električnih vozil v sodelovanju s podjetjem Avantcar. S tem brezemisijsko povezujemo prestolnico z letališko infrastrukturo in svetom. Naša okoljska in trajnostna prizadevanja so bila prepoznana ter ob koncu leta nagrajena z Okoljsko nagrado Financ v kategoriji okolju prijazno podjetje.

Uspešno in srečno 2017
  Uspešno in srečno 2017

Veselje je gonilo življenja. Naši potniki in partnerji poskrbijo, da ga je letališče polno. Hvala vsem uporabnikom ljubljanskega letališča! Ob izteku leta 2016 smo v Aerodromu Ljubljana pripravili praznično komunikacijsko kampanjo, ki izpostavlja najboljše iz odnosa z našimi deležniki (potniki, poslovnimi partnerji, zaposlenimi in lastniki). Njen slogan Radi vas razveseljujemo! izraža bistveni občutek, ki zaznamuje vse naše interakcije z njimi. In če se navežem na to – poiščite veselje v sebi in ga delite med svoje bližnje – v službi in doma. Ostanite zdravi in veseli! To iskreno in iz vsega srca želim tudi vašim družinam in prijateljem. Srečno!

Zmago Skobir, Poslovodni direktor Aerodroma Ljubljana, d.o.o.

Nazadnje urejano na Ponedeljek, 26 December 2016 23:40

Koledar objav

« December 2022 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31