Natisni to stran

Podlunšek lahko optimistično zapušča Abu Dhabi

Oceni ta prispevek
(1 glas)
11 Feb 17
Napisal Prebrano 4106 krat
Objavljeno v Novice

Peter Podlunšek ni najbolje začel letošnje sezone v elitnem tekmovanju za svetovno prvenstvo Red Bull Air Race.

Z napako, ko je preletel varnostno cono, si je kljub odličnemu času, prislužil diskvalifikacijo. S časom, ki ga je dosegel lahko kljub vsemu z dobrimi občutki zapušča prvo tekmovalno prizorišče v letošnji sezoni.

Letošnja prva dirka se ni izšla po načrtih
  Letošnja prva dirka se ni izšla po načrtih

”Trenutno je zelo težko karkoli pozitivnega povedati,  kajti ravno sem z letala po mojem tekmovalnem letu, ki je bil zelo dober in če ne bi bilo te napake varnostne linije, potem bi šel gladko v polfinale,” je razočarano takoj po tekmi povedal Peter in ob tem dodal: ”Na žalost so javili, da je bilo moje letenje izven te linije. Sedaj moram pogledati podatke, kaj se je dejansko zgodilo, ker to je bilo praktično v zadnjem zavoju. Težko je ostati pozitiven pri tem, pa vendar gledamo naprej na naslednjo dirko, poskušamo se nekaj naučit iz te lekcije in gremo naprej.”

Petrov čas je bil četrti najboljši med vsemi
  Petrov čas je bil četrti najboljši med vsemi

Kljub negativnemu razpletu na prvi dirki sezone, pa lahko Peter in njegova ekipa zelo optimistično zre k naslednji dirki. Po doseženem času, ki potrjuje, da je letalo letos tisto pravo in zelo hitro, kar bo Petru zagotovo slej kot prej omogočilo ponoven preboj med dobitnike točk ter vstop med najboljših osem. Njegov čas, 53.072 je bil namreč četrti najboljši med vsemi. Cilj, ki si ga je Peter in njegova ekipa zadala za letos, pa so vsaj tri do štiri uvrstitve med najboljših osem.

Slavil je Martin Sonka
  Slavil je Martin Sonka

Prve zmage v karieri se je veselil češki predstavnik, Martin Sonka, s časom 53.139 in svojega tekmeca, Španca Juan-a Velarde-a, za sabo pustil za več kot sekundo (54.166). Presrečen Čeh je po tekmi povedal: ”To je bil povsem drugačen začetek sezone, kakor lani. Razen nekaj napak med trening leti, je celoten teden za našo ekipo potekal uspešno in ob zaključku ne bi mogel biti srečnejši. Končno sem zmagal svojo prvo dirko, počutim se zelo dobro v svojem letalu in to me zagotovo navdaja z optimizmom za naslednje dirke.” Za Španca je bila to prva uvrstitev med štiri najboljše, medtem ko za Sonko, prva zmaga, kljub temu, da v elitnem razredu tekmuje že od leta 2010. Tretje mesto je osvojil Kanadčan Pete McLeod.

Na koncu naj kot zanimivost povemo, da je bil lani v Abu Dhabi-ju včerajšnji zmagovalec diskvalificiran in, če se zgodovina ponavlja, se lahko že z nestrpnostjo veselimo začetka nove sezone 2018. Še prej nas v letošnji sezoni čaka še sedem dirk, naslednja sicer šele v sredini aprila v ameriškem San Diegu. 

Fotografije: Red Bull Content Pool

 

Nazadnje urejano na Sobota, 11 Februar 2017 23:24