Natisni to stran

Adria Tehnika in Germanwings z uspešno namestitvijo sistema povezljivosti

Oceni ta prispevek
(3 glasov)
02 Mar 17
Napisal Prebrano 3644 krat
Objavljeno v Novice

Adria Tehnika, d.d. je uspešno dokončala namestitev sistema povezljivosti GX na letalu letalske družbe Germanwings.

S to povezavo bodo potniki lahko uporabljali hitro internetno povezavo med celotnim trajanjem leta. Del sistema, ki je namenjen povezljivosti, temelji na omrežju Global Xpress podjetja Inmarsat, medtem ko je v notranjosti potniške kabine omrežje vzpostavljeno preko računalniškega okolja Board Connect podjetja Lufthansa Systems.

Sistem povezljivosti GX
  Sistem povezljivosti GX

Na namestitev sistema čaka še več letal

Fizična namestitev obsega namestitev velike satelitske antene na vrhu zadnjega dela trupa, elektronske komponente za satelitsko komunikacijo, strežnik na krovu in točke za dostop do brezžičnega interneta, ki se nahajajo znotraj trupa. Namestitev je bila uspešno dokončana v okviru načrtovanega časa neobratovanja, skupaj z rednim pregledom letala. Namestitev celotnega sistema je razvilo podjetje Lufthansa Technik, sistem pa bo sedaj ljubljansko podjetje Adria Tehnika namestilo na 16 letal letalske družbe Germanwings/Eurowings med vzdrževalnim postankom letal v aprilu. »Zelo sem vesel, da smo večletno sodelovanje z družbo Germanwings dopolnili z novim produktom. Tovrstno modifikacijo smo opravili prvič, narejena pa je bila v dogovorjenem roku in v sklopu ostalih del.« je z uspešno namestitvijo sistema povezljivosti zadovoljen Maksimiljan Pele, direktor družbe Adria Tehnika.

Sistem povezljivosti GX pred repom letala
  Sistem povezljivosti GX - kupola pred repom letala

Letalo je na Brnik priletelo 14. februarja iz Düsseldorfa (DUS) in tja odletelo v torek, 28. februarja dopoldan. Prvi dan, včeraj je letalo opravilo tri povratne redne lete iz Düsseldorfa na Dunaj.

Sistem povezljivosti GX
  Sistem povezljivosti GX

 

 

Nazadnje urejano na Četrtek, 02 Marec 2017 08:25