Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Večja ponudba letov, aprila prihaja Transavia

Oceni ta prispevek
(4 glasov)
25 Mar 17
Napisal Prebrano 4008 krat
Objavljeno v Novice

V nedeljo bo v letalskem prometu začel veljati poletni vozni red 2017.

Potniki bodo lahko z Brnika od 26. marca 2017 potovali z več kot 230 rednimi leti na teden neposredno na 25 destinacij v 20 držav. Nova bo povezava nizozemskega nizkostroškovnika Transavia v Amsterdam, ki bo z letenjem začel 4. aprila.

V poletnem voznem redu 2017 bo ponudba rednih letov z ljubljanskega letališča večja kot lani. Domači prevoznik bo v primerjavi z lanskim poletjem okrepil letalske povezave v Amsterdam, Kopenhagen, Moskvo, Podgorico, Sarajevo, Skopje in Varšavo. V okviru novega voznega reda bo Adria Airways letela neposredno še na 11 drugih destinacij (Bruselj, Dunaj, Frankfurt, Manchester, München, Pariz, Praga, Priština, Tel Aviv, Tirana in Zürich).

Poleti bo mogoče s čarterji leteti na 20 destinacij
  Poleti bo mogoče s čarterji leteti na 20 destinacij

Nov nizkostroškovni prevoznik Transavia

Na ljubljanskem letališču bodo 4. aprila pozdravili novega prevoznika, nizozemskega nizkostroškovnika Transavia, ki bo med Ljubljano in Amsterdamom letel trikrat tedensko, vsak torek, četrtek in nedeljo. Potniki lahko vozovnice že rezervirajo na prevoznikovi spletni strani www.transavia.com, od 35 evrov naprej v eno smer. Po zimskem premoru se na ljubljansko letališče vrača Finnair, ki bo v Helsinke letel petkrat tedensko. Nizkostroškovni prevoznik easyJet v poletnem voznem redu nadaljuje z novostjo iz zime - na londonsko letališče Gatwick bo letel štirikrat tedensko, ohranja pa devet tedenskih letov na londonski Stansted. Air Serbia bo v Beograd iz Ljubljane ponujala 12 letov tedensko, v primerjavi z lanskim poletjem dva leta na teden manj, v primerjavi z zimskim urnikom pa enega več. Ostali tuji redni letalski prevozniki v poletni sezoni ohranjajo destinacije in obseg letov iz zimskega voznega reda. Turkish Airlines bo Ljubljano in Istanbul povezoval dvakrat dnevno. Potniki lahko s prevoznikom Air France vsak dan poletijo v Pariz, z LOT Polish Airlines pa šestkrat tedensko v Varšavo. Nizkostroškovnik Wizz Air bo punujal dva leta tedensko v Bruselj (Charleroi) in štiri v London (Luton). Montenegro Airlines bo trikrat v tednu Ljubljano povezoval s Podgorico.

Število čarterskih povezav bo primerljivo z lanskim. Trenutna napoved čarterskih letov kaže, da bo poleti mogoče leteti na 20 destinacij z devetimi letalskimi prevozniki.

Na področju javnega potniškega prometa se letos nadaljujejo pozitivni trendi s konca leta 2016. V prvih dveh mesecih leta 2017 v primerjavi z enakim obdobjem lani beležimo občutno rast števila potnikov (18,4 %), tovora pa smo na ljubljanskem letališču oskrbeli 4,6 % več.

Kot kaže nedavna raziskava trga slovenskih letalskih potnikov, ki jo je za Aerodrom Ljubljana opravila Mediana, je v zadnjem letu večina (57 odstotkov) prebivalcev Slovenije, v starosti od 18 do 75 let, ki so v zadnjem letu potovali z letom, potovala prek ljubljanskega letališča, sledijo Benetke, Zagreb in Treviso. Privablja jih konkurenčna ponudba letov, tudi na čezoceanske destinacije, kamor se odpravljajo s povezovalnimi leti prek večjih evropskih vozlišč. Potniki lahko ugodne ponudbe vseh letalskih prevoznikov preverijo na: http://www.flyljubljana.si/ugodnosti-za-vas/ugodnosti-letalskih-druzb.

 

Nazadnje urejano na Petek, 24 Marec 2017 22:47

Koledar objav

« Januar 2023 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31