Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Flying Bullsi pripravljeni na ”training camp” v Mariboru

Oceni ta prispevek
(6 glasov)
03 Apr 17
Napisal Prebrano 6116 krat
Objavljeno v Novice

Del flote ”Rdečih bikov” je priletel v Maribor že včeraj, večina pa jih bo prišla danes dopoldan, prileteli so iz Salzburga.

Na nebu nad Mariborom bodo izvajali akrobatske točke, ki so jih izvajali v prejšnji sezoni in na trenirali nekaj novih.

Mustang in Alpha trainer
  F4U Corsair in Alpha trainer

Bulls-i so se tudi tokrat odločili, da izberejo preverjeno, po njihovem mnenju, idealno lokacijo za svoj predsezonski trenažni teden, to je mariborsko letališče. Le ta se v tednu, ko so ”biki” na obisku spremeni v pravo akrobatsko prizorišče.

Palubno lovsko letalo F4U Corsair
  Palubno lovsko letalo F4U Corsair

Kako bo teden sploh potekal? Celotna ekipa se na ta ”training camp” pripravlja že dlje časa. Podrobno tehnično pregledajo vsa letala in helikopterji in opravijo vsa vzdrževalna dela. Letalnike preizkusijo in pripravijo, da bodo po zimskem spanju znova dosegali obremenitve nekaj kratnika gravitacijske sile. Tudi piloti in njihov t.i. ”display director”, Bernd Piff, ki je vodja in skrbi za program, ki se izvaja na njihovih šovih po vsej Evropi skozi celotno sezono in budno bdi nad vsemi manevri skupine v zraku morajo biti pripravljeni na vse obremenitve.

dvomotorno reaktivno šolsko vojaško letalo
  Dvomotorno reaktivno šolsko vojaško letalo

Brend Piff je izkušen akrobatski pilot, ki je nekoč letel na letalih Saab 35 Draken ter na Eurofighter-jih. On pripravi celoten program trenažnega tedna, pripravi točke, katere bodo obdržali iz prejšnje sezone ter pripravi nove točke. Vse to skupaj so s piloti podrobno teoretično ”naštudirali” že v njihovi bazi v Salzburgu, v Mariboru bodo pa to tudi praktično preizkusili in izpilili do perfekcije. Vse formacije in točke se zaradi varnosti začnejo najprej izvajati na višjih višinah in se iz treninga v trening ta višina nastopa znižuje do minimuma, kakršen bo tudi na nastopih skozi sezono.

Uspešnost celotnega tedna pa je v veliki meri odvisna tudi od vremena. V ekipi The Flying Bulls si želijo lepega vremena, manj vetra kot lani, ter da bodo v soboto, zadnji dan, zainteresiranim na terasi Aerodroma Maribor pokazali najboljše kar znajo.

Redbullsi se radi vračajo v Maribor
  Redbullsi se radi vračajo v Maribor

V tem tednu se bomo s fotografijami in videi pogosteje oglašali z mariborskega letališča na naši Facebook strani ter podrobneje spremljali celoten trenažni program akrobatske skupine The Flying Bulls.

Fotografije: Gašper PIRNAT

 

 

Nazadnje urejano na Nedelja, 02 April 2017 21:45

Koledar objav

« Februar 2023 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28