Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Srečanje članic EPAA v Ljubljani

Oceni ta prispevek
(0 glasov)
30 Apr 17
Napisal Jože Konda Prebrano 2454 krat
Objavljeno v Novice

Društvo vojaških pilotov in ljubiteljev vojaškega letalstva Slovenije (SLOAIRFORCE) predseduje Evropskemu partnerstvu letalskih združenj (EPAA) od 1. januarja 2017 do 31. decembra 2018.

V tem svojstvu je organiziralo letno srečanje članic, ki je bilo od 19. do 21. aprila 2017 v Ljubljani. Srečanja so se udeležili predstavniki Nemčije, Bolgarije, Romunije, Madžarske, Slovaške, Češke in Slovenije. Prisotna je bila tudi delegacija Poljske, ki je bila ob tej priložnosti sprejeta v članstvo EPAA, ob soglasju vseh članic.

Letno srečanje članic EPAA
  Letno srečanje članic EPAA

Udeleženci so se pogovarjali o načinu medsebojnega obveščanja o dogodkih, podpori in razvijanju dvostranskega sodelovanja in uveljavljanju letalskih izkušenj v lastnem to je državnem okolju. Spodbudna je izkušnja Nemčije, kjer so po dolgoletnem vztrajanju povabili člane nemškega letalskega združenja k sodelovanju tudi pri načrtovanju novega bojnega letala. To je neizkoriščena priložnost v državah nekaterih članic, saj so člani združenj izkušeni strokovnjaki, ki so večino življenja prebili v letalskem okolju.

Obisk v Pipistrelu
  Obisk v Pipistrelu

SLOAIRFORCE je v celoti uspešno organiziralo srečanje

V pripravi so bile kontaktirane vse članice, pravočasno so bile izvedene organizacijske in predvsem logistične priprave. Pri tem je nudila polno podporo Zveza slovenskih častnikov. Posebej je izpostaviti tudi zelo dobro sodelovanje s City Hotelom, kjer so s polnim razumevanjem zagotovili vse potrebne pogoje za uspešno delo.

Udeleženci so bili nad videnim v Pipistrelu navdušeni
  Udeleženci so bili nad videnim v Pipistrelu navdušeni

Kot je ob takšnih dogodkih običaj, je bil organiziran tudi obisk podjetja s področja letalstva. Goste so peljali v Pipistel v Ajdovščini, kjer jih je sprejel Ivo Boscarol. Uspešnost podjetja pri proizvodnji letal in prodoru na velike trge Indije in Kitajske je navdušil udeležence. Prav tako vizija letalskega prometa, ki jo je predstavil Ivo Boscarol.

Obiskali so tudi KZPS
  Obiskali so tudi KZPS

Obisk v kontroli letenja na Brniku sta zelo plastično popestrila dr. Tone Magister in Darko Kranjc, eden od ustanoviteljev slovenske vojaške kontrole letenja. Predstavitev sodobne, evropsko umeščene opreme in logistična podpora sta zaokrožila uspešnost celotnega dogodka.

... in še skupinska fotografija
  ... in še skupinska fotografija

V prihodnjem letu je načrtovana izvedba seminarja z letalskega področja, kjer bo zaželena večja udeležba tako članov SLOAIRFORCE kot tudi ostale strokovne javnosti.

Fotgrafije: Tomaž Perme

 

Nazadnje urejano na Sobota, 29 April 2017 21:25

Koledar objav

« Januar 2023 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31