Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Izjave po zasilnem pristanku letala prevoznika easyJet v Kölnu

Oceni ta prispevek
(1 glas)
11 Jun 17
Napisal Prebrano 3572 krat
Objavljeno v Novice

Povečane zaskrbljenosti ali panike med potniki ni opaziti.

Po včerajšnjem zasilnem pristanku letala prevoznika easyJet na letališču Köln-Bonn, ki je bilo iz Ljubljane namenjeno na londonsko letališče Stansted, so danes na ljubljanskem letališču skupno izjavo podali predstavniki Ministrstva za infrastrukturo, Fraporta Slovenija in Javne agencije za civilno letalstvo RS.

EasyJet leti iz Ljubljane v Stansted in Luton
  EasyJet leti iz Ljubljane v Stansted in Gatwick

Jure Leben, državni sekretar na Ministrstvu za infrastrukturo: »Na pobudo ministrstva za infrastrukturo smo se s pristojnimi službami na letališču sestali, da dobimo poročilo o dogodkih na letu easyJeta iz Ljubljane v London. Na sestanku so bili predstavljeni vsi upoštevani varnostni ukrepi pred poletom letala in odzivanje vseh pristojnih služb. Vse pristojne službe aktivno sodelujejo z nemškimi organi. Njihovo poročilo še čakamo.

Vse potnike bi pozval, naj redno sledijo navodilom varnostnih služb na letališču in predstavnikov na letu ter se distancirajo od kakršnihkoli izrazov ali komentarjev povezanih s terorizmom.«

Na včerajšnjem letuje bilo 151 potnikov
  Na včerajšnjem letu v London Stansted je bilo 151 potnikov

Dušan Sofrič, vodja službe za varnost in zaščito v Fraportu Slovenija: »Letalo je bilo z našega letališča odpravljeno brez posebnosti, vsi potniki in prtljaga pa glede na do sedaj preverjene informacije pregledani v skladu z uveljavljenimi in zahtevanimi standardi. O dogodku smo bili obveščeni včeraj zvečer, slovenski policiji in tujim pristojnim službam pa smo takoj posredovali vse razpoložljive informacije o podrobnostih leta. Promet pri nas poteka in je tudi včeraj potekal nemoteno, povečane zaskrbljenosti ali panike med potniki ni opaziti.«

Rok Marolt, direktor Javne agencije za civilno letalstvo RS: »Javna agencija za civilno letalstvo opravlja stalen nadzor na področju varovanja. V lanskem in letošnjem letu smo opravili prek 50 nadzorov le na področju varovanja na Letališču Ljubljana. Ukrepi, ki jih izvajajo na Letališču Ljubljana so skladni z veljavnimi procedurami in veljavno zakonodajo, zato menim, da ni razloga za skrb. O zadovoljivem stanju poroča tudi Evropska komisija, ki je nazadnje lani septembra opravila nadzor nad varovanjem na ljubljanskem letališču. Agencija v teh časih letalski varnosti in varovanju posveča posebno pozornost - opravljamo izredno število nadzorov, ki do zdaj niso pokazali nepravilnosti pri izvajanju te dejavnosti."

Na slovenskem veleposlaništvu v Nemčiji so za 24ur.com potrdili, da so takoj, ko so izvedeli za dogodek, kontaktirali nemško zunanje ministrstvo in policijo. "Sinoči nismo dobili nobenih podrobnejših informacij, razen to, da se stvari dogajajo. Danes zjutraj pa so nas potem obvestili tudi s policije v Kölnu, da so še vedno v priporu trije britanski državljani, ki so bili v Sloveniji na službeni poti. Takoj po pristanku v Kölnu so zaslišali 16 članov posadke in potnikov. Vsi razen teh treh so že izpuščeni," nam je povedala veleposlanica Marta Kos Marko.

 

Nazadnje urejano na Torek, 13 Junij 2017 22:36

Koledar objav

« Avgust 2022 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31