Natisni to stran

Policijski Eurocopter z najsodobnejšo opremo

Oceni ta prispevek
(7 glasov)
13 Jun 17
Napisal Prebrano 3650 krat
Objavljeno v Novice

Helikopter Letalske policijske enote (LPE), Eurocopter EC-135 P2+ (reg.S5-HPH) je bil deležen obsežne posodobitve integrirane in nameščene opreme za nadzor meje.

Helikopter je bil že pred omenjeno posodobitvijo opremljen s podobno opremo, komponente so tudi po nadgradnji v osnovni funkciji ostale enako, le da so sodobnejše. Kot so za PIPISTEL ZAPOSLJUJE mehanikSierra5.net potrdili s Slovenske Policije: »Analogija nadgradnje te opreme je podobna, kot če zamenjate starejši računalnik z novim. Vse teče hitreje, bistveno bolj zanesljivo in v boljši resoluciji.« Nova posodobitev tako zajema: kamero Wescam MX15, reflektor Trakka Beam A800, taktično delovno postajo operaterja kamere in BMS sistem za prenos slike. Vrednost nadgradnje je nekaj več kot 2 milijona evrov in je bila v celoti financirana s strani policije. Nadgradnja je potekala v avstrijskem Wiener Neustadt-u.

Sodobna oprema omogoča izjemno dobr zajem slike
  Sodobna oprema omogoča izjemno dober zajem slike

Policijski opazovalec v helikopterju lahko s kamero približa osebo tako, da je prepoznavna, naredi zajem slike in jo posreduje v operativni center, kajti helikopter je opremljen tudi z brezžičnim internetom.

kamera Wescam MX15
  Kamera Wescam MX15

Policijski Eurocopter EC-135 je tako postal najbolje opremljen helikopter za nadzor meje v Evropi.

EC-135
  EC-135

Ekipo za nadzor meje sestavljajo štirje člani posadke, to sta dva pilota, tehnik letalec in policist opazovalec, ki je praviloma lokalni, torej s področja, kjer opravljajo nadzor meje. Trenutno ima 14 pilotov LPE opravljen t.i. ”Type Rating” za Eurocopter EC-135. Helikopter je letnik 2007 in ima naletenih nekaj več kot 2800 ur.

Delovni prostor operaterja
  Delovni prostor operaterja

Fotografije: Davor GOLEC in Policija

 

Nazadnje urejano na Ponedeljek, 12 Junij 2017 21:46