Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Turkish Airlines v Ljubljani s 30% rastjo prometa

Oceni ta prispevek
(5 glasov)
11 Jul 17
Napisal Prebrano 2559 krat
Objavljeno v Novice

Turkish Airlines in Erste Card sta danes na Smledniku svečano podpisala pogodbo o sodelovanju in predstavila novo plačilno kartico Diners Club Turkish Airlines Miles&Smiles.

Medtem, ko so lani frekvenco višali iz 10 na 12 in 14 letov tedensko Turkish Airlines v Ljubljano letos leti dvakrat dnevno večinoma z letali A320 in A321. V prvi polovici leta so število prepeljanih potnikov v in iz Ljubljane povečali za 30%. Zmeraj več je potnikov, ki potujejo iz Slovenije, saj so cene letalskih kart z bližnjimi letališči v Benetkah, na Dunaju in Münchnu konkurenčne ljubljanskim je za sierra5 povedal Gregor Grozl iz slovenskega predstavništva Turkish Airlines. Največjo rast med potniki beležijo na destinacijah iz Koreje, Tajvana, Kitajske, Singapurja, Izraela in zanimivo iz ZDA. Pot iz ZDA je zanimiva, saj so lani prilagodili vozni red in tako prideš iz Ljubljane v New York v 14 urah.

V barvah nogometnega kluba
  A321 v barvah nogometnega kluba Borussia Dortmund

Grozl je dodal, da v Sloveniji kartico Miles&Smiles uporablja okrog 6000 ljudi. Imetnikom kartice vsak porabljen evro prinese nagradno miljo, s katero bodo njihova naslednja letalska potovanja še udobnejša in ugodnejša. Sodelovanje je novost za obe ugledni podjetji in razveseljujoča novica za potrošnike – za Turkish Airlines je to prva »co-brand« kartica v tujini ob enem pa tudi edina plačilna kartica v Sloveniji, ki omogoča zbiranje nagradnih milj.

»Glede na to, da v zadnjih nekaj letih opažamo porast števila potovanj Slovencev v tujino, je bila odločitev za sodelovanje med Erste Card in Turkish Airlines logična«, je ob podpisu pogodbe povedal direktor Erste Card, Mladen Mirko Tepuš, »vedno sledimo željam in potrebam naših članov, saj želimo, da za zapravljen denar dobijo kar največ. Nova kartica je namenjena prav tistim, ki radi potujejo – po Evropi ali zunaj nje, z letalsko družbo Turkish Airlines ali s katerim izmed njenih partnerjev, in je tudi edina plačilna kartica v Sloveniji, s katero lahko imetniki zbirajo nagradne milje v programu Miles&Smiles in tako letijo še ceneje ter udobneje.«

Mladen Mirko Tepuš in Muhammed Fatih Durmaz
  Mladen Mirko Tepuš in Muhammed Fatih Durmaz

Nova kartica združuje ugodnosti, ki jih prinaša članstvo v klubu Diners Club ter priznane letalske družbe Turkish Airlines, s katero lahko potniki po ugodnih cenah letijo v več kot 299 destinacij po vsem svetu. Največja novost kartice Diners Club Turkish Airlines Miles&Smiles je zbiranje milj, ki imetnikom prinašajo dodatne ugodnosti. Vsak porabljen evro se namreč spremeni v nagradno miljo, ne glede na to, kje uporabnik kupuje. Zbrane milje lahko uporabnik unovči (zase ali sopotnika) in pretvori v letalsko vozovnico ali nadgradnjo svojega potovanja. Milje namreč omogočajo lažji prehod iz ekonomskega v poslovni razred ter dostop do 750 letaliških salonov Diners Cluba po vsem svetu.

Ob podpisu pogodbe je Muhammed Fatih Durmaz; podpredsednik prodaje za Vzhodno Evropo in Balkan, Turkish Airlines, povedal: »Pri Turkish Airlines si vedno prizadevamo, da bi svojim potnikom zagotovili čim bolj udobna, prijetna in varna potovanja. To prepoznajo tudi naši potniki, saj vsako leto pridobimo vrsto nagrad združenja Skytrax, nekakšnih Oskarjev letalske industrije.«

Turkish Airlines je drugi največji prevoznik na Brniku je za sierra5 povedal poslovodni direktor Zmago Skobir in potrdil Grozlove navedbe, da vse več potnikov v Ljubljano prihaja iz Koreje in drugih azijskih držav.

 

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.


Koledar objav

« December 2021 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31