Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Helikopterski nujni medicinski pomoči Maribor med ambulantnim letom zagodlo vreme

Oceni ta prispevek
(0 glasov)
09 Avg 17
Napisal Prebrano 4603 krat
Objavljeno v Novice

Pred dnevi, se je na področju Lehna, občina Podvelka, zgodila nesreča v gozdu, kjer je na strmen področju zdrsnilo gobarki, ki je nato padla v potok, ter se huje poškodovala.

Ponesrečenko je prevzel HNMP Maribor
  Ponesrečenko je prevzel HNMP Maribor

Reševalci Zdravstveno reševalnega centra Koroške in gasilci PGD Brezno-Podvelka, so poškodovanko oskrbeli in jo z nosili prenesli s težko dostopnega brezna do ceste, kjer so nato pričakali helikopter Letalske policijske enote Slovenske policije, ki je priletel z ekipo HNMP Maribor z mariborskega letališča. V tem času se je na širšem območju Maribora razbesnele obnavljujoče se nevihte z močnimi nalivi, sunki vetra ter pogostimi razelektritvami, katere so bile najmočnejše ravno nad centrom Maribora. Helikopter je v zraku čakal, da se situacija za kratko izboljša, bil v stalnem kontaktu z letališko kontrolo zračnega prometa Maribor, ki mu je posredovala stalne podatke o poteku vremena nad mestom s strani Službe za letalsko meteorologijo na Letališču Edvarda Rusjana Maribor. Čakal je nekaj minut in ker so videli, da se situacija nad mestom v doglednem času ne bo izboljšala, da bi uspeli pristati pri Urgentnem kliničnem centru Maribor, se je ekipa HNMP odločila, da bodo pristali na mariborskem letališču, kjer so vremenske razmere omogočale varen pristanek.

Neurje je preprečilo neposreden prevoz na UKC Maribor
  Neurje je preprečilo neposreden helikopterski prevoz na UKC Maribor

Koordinacija prometa, je o tem obvestila pristojne službe na letališču, ki so nato poskrbele za čimprejšnjo oskrbo ter zagotovile nemoten in hiter dostop reševalnega vozila do helikopterja, kjer jo je nato zdravniška ekipa HNMP Maribor predala zdravniški ekipi NMP Maribor, ki jo je prepeljala na zdravljenje v UKC Maribor.

Ponesrečenki želimo čimprejšnje okrevanje, vsem udeleženim pa en velik HVALA!

Besedilo: Davor GOLEC

Fotografije: ZRCK Koroške in Davor GOLEC

 

 

Nazadnje urejano na Sreda, 09 Avgust 2017 07:42

Koledar objav

« Avgust 2022 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31