Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Adria Tehnika bo vzdrževala tudi širokotrupna in poslovna letala

Oceni ta prispevek
(3 glasov)
14 Sep 17
Napisal Prebrano 3289 krat
Objavljeno v Novice

V letu 2002 je Adria Tehnika postala pooblaščena vzdrževalna organizacija v Evropi za enega vodilnih proizvajalcev letal na svetu – Bombardier Inc. Letos podjetji obeležujeta 15. obletnico uspešnega medsebojnega sodelovanja.

Adria Tehnika je prvo podjetje v Evropi pa tudi na svetu, ki je s kanadskim Bombardierjem podpisalo dogovor o pooblaščeni vzdrževalni organizaciji za podporo uporabnikov letal serije CRJ Regional Jet. Maksimiljan Pele, izvršni direktor podjetja Adria Tehnika, je 15-letnico pospremil z besedami: »Leta 2002 je Bombardier izbral podjetje Adria Tehnika za svojo prvo pooblaščeno vzdrževalno organizacijo za modele letal CRJ. To je bil rezultat dolgoletnega uspešnega upravljanja Adrie Airways z letali CRJ100/200. V letu 2013 smo pridobili tudi pogodbo za izvajanje Bombardierjevega CARE-programa za letala CRJ700/900.«

Maksimiljan Pele, izvršni direktor podjetja Adria Tehnika
  Maksimiljan Pele, izvršni direktor podjetja Adria Tehnika

»Naše dolgoletno sodelovanje z Bombardierjem in tudi številne nagrade, ki jih je tekom let Bombardier podelil Adrii Airways kot priznanje izjemni ravni zanesljivosti izvajanja storitev, pričajo o odličnosti našega dela,« je še dodal Pele. V svojih hangarjih na Brniku je Adria Tehnika skupno opravila že več kot 1.200 pregledov letal, od tega skoraj 800 na letalih tipa CRJ. 15. obletnica je mejnik sodelovanja med podjetjema.

Poškodba na letalu A319
  Poškodba na letalu A319

»Ugled podjetja Adria Tehnika kot doslednega in zanesljivega partnerja pri podpori Bombardierjevih strank na najvišji ravni strokovnosti in tehnične izvedenosti nenehno raste,« pojasnjuje Amel Belkhamsa, Bombardierjeva direktorica podpore strankam v Evropi, Afriki, na Bližnjem vzhodu, v Rusiji in Skupnosti neodvisnih držav. »Podjetju Adria Tehnika smo v letu 2012 zaupali vzpostavitev pooblaščene vzdrževalne organizacije v Kazanu v Rusiji in uspeh tega projekta je le še okrepil naše zaupanje v strokovnost Adriinega dela. Zato se Adrii Tehniki zahvaljujem za neprecenljiv prispevek k Bombardierjevi podpori strankam tekom let, hkrati pa sem prepričana, da bodo na tej ravni storitve izvajali tudi v prihodnosti.«

Piotr Kaczor, izvršni direktor podjetja Avia Prime, ki je od leta 2015 tudi lastnik podjetja Adria Tehnika, je dodal: »Želimo si, da bi se naše sodelovanje z Bombardierjem nadaljevalo še mnogo let in da bi skupaj še naprej nudili podporo ves čas rastoči floti Bombardierjevih komercialnih letal.«

Motor CFM 56
  Motor CFM 56

Adria Airways že dolga leta uporablja Bombardierjeva komercialna letala, leto 2002 pa je bilo prelomno za podjetje Adria Tehnika. Do takrat je namreč kot oddelek Adrie Airways za vzdrževanje in inženiring skrbelo za vzdrževanje letal nepogodbenih strank. V tem letu so pridobili pogodbo z Bombardierjem, prav tako pa so takrat začeli s pregledi letal BritAir in Lufthansa CityLine. Posledično so zaradi rastočih potreb po izvajanju vzdrževalnih del zgradili dodaten hangar. V letu 2005 je Adria Tehnika začela z vzdrževanjem še enega segmenta letal – Airbus A320. Danes je podjetje v zasebni lasti in ima tri hangarje, v katerih letno pregledajo 100 letal. V svetu so poznani po vzdrževanju letal tipa CRJ100/200/700/900 in 1000 za stranke v Evropi, Indiji in na Kitajskem. Povečanje delovnega obsega je v zadnjem obdobju vplivalo tudi na porast zaposlovanja v podjetju, prav tako pa veliko vlagajo tudi v izobraževanje obstoječih in novih kadrov, kar jim omogoča zagotavljanje kontinuiranega in kakovostnega dela. Adria Tehnika sledi novim tehnologijam in dodaja tudi nov produkt, vzdrževanje letal A320neo. S tem ima zagotovljeno delo za vsaj nadaljnjih 20 let. Adria Airways predstavlja približno 30% prihodkov Adrie Tehnike. Vzdrževanje enega letala lahko stane od deset tisoč evrov do milijona in pol za največje preglede.

Krilo letala CRJ200
  Krilo letala CRJ200

Pele je za sierra5.net povedal, da nameravajo v prihodnjih dveh letih vložiti najmanj deset milijonov evrov v izgradnjo novega hangarja in v vzpostavitev pogojev za vzdrževanje širokotrupnih letal A330 in A340 in dodal: »Gre za resen preskok, ki terja tudi resno investicijo. Imamo načrte. Tudi poslovne, ki vključujejo tudi dodatne zaposlitve preko sto ljudi in investicije v opremo. Če bomo šli v investicijo bo hangar štiri primeren za vzdrževanje širokotrupnih letal. Začeli bomo z lažjimi vzdrževanji.« Zaradi logističnih težav najverjetneje mariborsko letališče ne pride v poštev je pa vredno razmisleka je povedal Pele, kipravi da tudi južna stran letališča Brnik ni primerna, ker tam ni infrastrukture. Logična lokacije je torej tik ob sedanjem hangarju tri. Do izgradnje novega hangarja bodo postavili namenski šotor za vzdrževanje letal velikosti A320. V AAT se spogledujejo tudi z vzdrževanjem Bombardierjevih poslovnih letal. Letos so nekaj poslovnih letal že servisirali.

»Soočamo se s situacijo, da je težko dobiti kader. Zato smo aktivno pristopili na trgu in se povezujemo s srednjimi šolami in fakultetami. Ponujamo štipendije in skoraj vse prošnje za prakso odobrimo. Mlade skušamo navdušiti za poklice, ki jih potrebujemo.« je sklenil Pele.

 

Nazadnje urejano na Četrtek, 14 September 2017 16:03

Koledar objav

« Avgust 2022 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31