Natisni to stran

Adria Tehnika krepi sodelovanje z EasyJetom

Oceni ta prispevek
(6 glasov)
14 Nov 17
Napisal Prebrano 2639 krat
Objavljeno v Novice

Adria Tehnika, podjetje s sedežem v Sloveniji, je bila izbrana za izvedbo potrebnih modifikacij na letalu registracije easyJetovih letal v avstrijski register. O tem smo ekskluzivno na sierra5 poročali pred enim tednom.

Prvo letalo je bilo registrirano julija 2017 v okviru podelitve avstrijskega spričevala letalskega prevoznika družbi easyJet. Adria Tehnika trenutno izvaja modifikacije za vpis preostale easyJetove flote, tj. okvirno 110 letal, za potrebe letalskega prevoznika easyJet Europe. Delo naj bi bilo zaključeno do konca zimskega voznega reda 2018/19.

Gre za zahteven projekt, kar se tiče obsega in časovnega okvira, Adria Tehnika pa je že uspešno izvedla prve modifikacije v predvidenem roku. Maks Pele, izvršni direktor podjetja Adria Tehnika: »Z easyJetom smo začeli sodelovati leta 2016 in se izkazali kot zanesljiv ponudnik storitev vzdrževanja easyJetove flote letal A320, sedaj pa z veseljem podaljšujemo poslovno sodelovanje na naslednji dve sezoni in še dlje. Ta letalska družba ima impresivne načrte za rast, z našimi načrti za širitev za leto 2018 pa bomo lahko easyJetu zagotovili dve liniji in tako vzpostavili koristno, zaupanja vredno partnerstvo.« Brendan McConnellogue, vodja vzdrževanja in tehnični direktor podjetja easyJet dodaja: »easyJet ima pozitivne izkušnje s sodelovanjem pri projektu s podjetjem Adria Tehnika. Zaradi tega smo Adrio prepoznali kot idealnega partnerja, ki bo easyJetu pomagal izpolniti kompleksne zahteve postopka za prenos registracije. Proaktivni pristop Adrie Tehnika h kulturi varnosti in njene bogate izkušnje z letali tipa Airbus A320 nam ustrezajo ter zrcalijo osnovne vrednote našega podjetja.«

easyJet leti z več kot 270 letali na preko 880 linijah
  easyJet leti z več kot 270 letali na preko 880 linijah

Julija je easyJet ustanovil novo letalsko družbo – easyJet Europe s sedežem na Dunaju – da bi po izstopu Združenega Kraljestva iz EU lahko nadaljeval z izvajanjem letov znotraj EU. S takšno novo strukturo bo easyJet postal panevropska skupina letalskih družb s tremi letalskimi družbami s sedeži v Avstriji, Švici in Združenem kraljestvu. Po strogem postopku selekcije je easyJet izbral avstrijski regulatorni organ.

Povečanje delovnega obsega je v zadnjem obdobju vplivalo tudi na porast zaposlovanja v podjetju, prav tako pa veliko vlagajo tudi v izobraževanje obstoječih in novih kadrov, kar jim omogoča zagotavljanje kontinuiranega in kakovostnega dela. Adria Tehnika sledi novim tehnologijam in dodaja tudi nov produkt, vzdrževanje letal A320neo. S tem si zagotavlja delo za vsaj nadaljnjih 20 let.

EasyJet leti na večjem številu najbolj priljubljenih evropskih linij kot kateri koli drug letalski prevoznik. EasyJet letno prepelje več kot 78 milijonov potnikov, od tega jih več kot 12 milijonov potuje poslovno. easyJet leti z več kot 270 letali na preko 880 linijah in na več kot 140 letališč v 31 državah. Več kot 300 milijonov Evropejcev je od easyJetovega letališča oddaljenih največ eno uro vožnje.

easyJet leti na več kot 140 letališč v 31 državah
  easyJet leti na več kot 140 letališč v 31 državah

Podjetje easyJet zaposluje ljudi preko lokalnih pogodb v sedmih državah po vsej Evropi, v skladu z državno zakonodajo in s priznavanjem njihovih sindikatov. Ta letalska družba podpira številne lokalne dobrodelne ustanove in je vzpostavila poslovno partnerstvo z UNICEFOM, ki je od vzpostavitve leta 2012 zbralo že več kot 9 milijonov funtov za najbolj ranljivo skupino otrok.

Letalska družba je resno zavezana k trajnostnemu razvoju. easyJet vlaga v najnovejšo tehnologijo, obratuje učinkovito in zapolni večino svojih sedežev. Od leta 2000 je easyJet zmanjšal ogljični odtis na potniški kilometer za več kot 30 %. Njihov najnovejši cilj je dodatno 10-odstotno izboljšanje sedanje učinkovitosti do leta 2022 in 38-odstotno izboljšanje glede na leto 2000.

Inovacija je del easyJetovega DNK – od ustanovitve podjetja pred skoraj 20 leti, ko je podjetje spremenilo način, kako ljudje letijo, do današnjega dne, ko je vodilno v industriji na področju digitalnih, spletnih, inženirskih in operativnih inovacij, s katerimi želi svojim potnikom omogočiti udobnejša in ugodnejša potovanja.

Fotografije: Adria Tehnika

 

Nazadnje urejano na Torek, 14 November 2017 18:40