Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Leto, ki se poslavlja, je bilo za Aerodrom Maribor zelo pomembno

Oceni ta prispevek
(3 glasov)
25 Dec 17
Napisal Boris Bobek, Aerodrom Maribor Prebrano 2630 krat
Objavljeno v Novice

V novo leto je Aerodrom Maribor d.o.o. namreč stopil z novim lastnikom – skupino SHS Aviation, kar je odprlo povsem nove perspektive razvoja letališča Edvarda Rusjana Maribor.

Najpomembnejši dogodek v letu 2017 pa je vsekakor bil podpis dolgoročne najemne pogodbe z Ministrstvom za infrastrukturo, ki nam omogoča najem letališke infrastrukture za nadaljnjih 20 let (15+5).

Novi lastniki so prepoznali potencial letališča in so pripravljeni strateško vlagati v nadaljnji razvoj našega podjetja, kakor tudi v celotno območje ter v razvoj za to potrebne infrastrukture.

Trenutna prioriteta je priprava državnega prostorskega načrta, v katerega bodo vključene potrebne spremembe, ki bodo omogočile nadaljnjo širitev območja letališča Edvarda Rusjana Maribor in s tem uresničevanje zastavljene strategije, ki temelji predvsem na  sodelovanju z azijskim trgom – kot vstopna točka azijskih potnikov v Evropo, od česar si pozitivne učinke lahko obetajo tudi okoliške lokalne skupnosti in ne nazadnje celotna država.

Aerodrom Maribor je dobil novega lastnika
  Aerodrom Maribor je dobil novega lastnika

Vlada Republike Slovenije je že sprejela sklep o pripravi državnega prostorskega načrta ter imenovala delovno skupino za pripravo le-tega. Spremembe DPN vključujejo podaljšanje letališke steze iz sedanjih 2.500 na 3.300 metrov, širitev letališke ploščadi, območja za posodobitev in razvoj letališke infrastrukture, ter ostale spremljevalne dejavnosti.

Hkrati z razvojnim načrtom pa želimo oživiti promet tudi na obstoječih kapacitetah in uvesti kakšno redno linijo, predvsem v sodelovanju z letalskim prevoznikom VLM Airlines, ki je tudi sicer del skupine SHS. Načrti, predstavljeni ob podpisu najemne pogodbe so sicer predvidevali večji razvoj prometa že v letošnjem letu, vendar žal niso bili uresničeni, a v novo leto kljub temu vstopamo optimistično in verjamemo, da se bodo napovedi pričele uresničevati že v letu 2018.

Bralcem slovenskega letalskega portala sierra5 želim miren božič in veliko veselja v prihajajočem letu.

Boris Bobek, direktor

 

Nazadnje urejano na Nedelja, 24 December 2017 22:38

Koledar objav

« Februar 2023 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28