Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Star Alliance izboljšal ponudbo za potovanje okoli sveta

Oceni ta prispevek
(1 glas)
10 Feb 18
Napisal Prebrano 1720 krat
Objavljeno v Novice

Zdaj lahko potniki potujejo okoli sveta s samo dvema postankoma

Izbrana ponudba Star Alliance Round the World (RTW) zdaj omogoča vznemirljivo potovanje okoli sveta s samo dvema najmanj 24-urnima postankoma.

Do zdaj je ponudba za potovanja okoli sveta zahtevala najmanj tri postanke. Ta sprememba povečuje število potovalnih načrtov, ki so na voljo v okviru vozovnice za potovanja okoli sveta v mreži združenja Star Alliance.

»Z možnostjo potovanja okoli sveta s samo dvema postankoma povečujemo privlačnost vozovnice Star Alliance Round the World. Stranke si bodo zdaj lažje sestavile destinacije po meri, saj bodo lahko izbirale med široko ponudbo letov 28 letalskih prevoznikov, ki so člani združenja ter dnevno opravijo več kot 18.400 poletov in povezujejo 1.300 destinacij v 191 državah,« je povedala Janice Antonson, podpredsednica, trženje in služba za odnose z javnostmi pri združenju Star Alliance.

Jamajka

Vozovnice Star Alliance za potovanja okoli sveta je mogoče rezervirati preko spletnega naslova www.staralliance.com/en/book-fly. Orodje »Star Alliance Book & Fly« je na voljo v angleščini, nemščini in japonščini. Strankam omogoča, da potovanje okoli sveta načrtujejo kar od doma, 24 ur na dan, vse dni v letu. Če želijo deliti svoje potovalne načrte, lahko to naredijo po e-pošti ali z vgrajeno funkcijo deljenja prek družbenih omrežij. Ko so rezervirani vsi leti, spletno orodje omogoča preprosto izdajo elektronskih vozovnic. Stranke lahko vozovnico za potovanje okoli sveta rezervirajo in kupijo tudi pri kateri koli od letalskih družb, ki so članice združenja Star Alliance, ali turistični agenciji.

Vozovnice za potovanje okoli sveta so običajno na voljo po privlačnih cenah, zlasti v primerjavi s posameznimi enosmernimi vozovnicami pri različnih letalskih prevoznikih za isto potovanje. Skupna cena vozovnice za potovanje okoli sveta je odvisna od razreda potovanja, natančnega potovalnega načrta, izbranega števila milj in izbranih destinacij ter nihanj menjalnih tečajev.

Kar zadeva razdaljo, lahko stranke sestavijo individualen potovalni načrt, ki zajema do 26.000, 29.000, 34.000 ali 39.000 milj. Za boljšo predstavo o številu milj: obseg Zemlje okoli ekvatorja je približno 24.901 milj.

Mavricij

Stranke lahko sestavijo potovanje po želji znotraj omejitev milj za izbrane ravni cen. Potovanje se mora začeti in končati v isti državi ter biti v isti smeri, na vzhod ali zahod, čeprav je nekaj manevriranja znotraj iste celine dovoljeno. Potnik mora enkrat prečkati tako Atlantik kot tudi Pacifik.

Poleg sestavljanja potovalnega načrta od samega začetka lahko stranke izbirajo tudi med ponudbo tematskih potovanj okoli sveta, ki vključujejo naslednje: Svetovna hrana, Svetovna čudesa, Arhitekturni presežki, Lepote narave, Vodna čudesa, Povezovanje kultur, Naravna čudesa, Športno potovanje, Pokušanje vin, Romantično potovanje in Luksuzno življenje. V tem primeru orodje samodejno naloži predlagano pot, ki jo lahko stranka prilagodi svojim potrebam. Vse podrobnosti so na voljo na http://www.staralliance.com/en/web/staralliance/inspiration.

Potnik se mora za najmanj 24 ur ustaviti v vsaj dveh mestih, celotno potovanje pa lahko obsega do 15 postankov. Kot del širše ponudbe za potnike, ki potujejo okoli sveta, so na voljo tudi nekatere posebne vozovnice za potovanje okoli sveta, ki zahtevajo vsaj tri postanke in omogočajo od 5 do 12 postankov.

Ponudba Star Alliance za potovanja okoli sveta je na voljo za potovanja v prvem, poslovnem, premium ekonomskem ali ekonomskem razredu in velja 12 mesecev.

Stranke z vozovnicami Star Alliance za potovanja okoli sveta lahko zbirajo milje* v katerem koli od programov zvestobe, ki jih ponujajo članice združenja. Zbrane milje* se lahko prištevajo k številu, potrebnemu za doseganje statusa Star Alliance Gold ali Silver, ter se unovčijo denimo za brezplačne lete, potovanja v višjih razredih ali nastanitve v hotelih (skladno s pogoji in določili posameznega programa zvestobe).

Več kot polovica potnikov v okviru ponudbe za potovanja okoli sveta leti v poslovnem razredu, več kot tretjina se jih odloči za ekonomski razred, približno osem odstotkov pa izbere prvi razred.

 

 

Nazadnje urejano na Sobota, 10 Februar 2018 09:07

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.


Koledar objav

« Oktober 2021 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31