Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Letalska družba VLM Airlines povezuje Maribor z Münchnom in Antwerpnom

Oceni ta prispevek
(5 glasov)
12 Feb 18
Napisal Prebrano 5649 krat
Objavljeno v Novice

V naslednjih 48 urah so na voljo enosmerne letalske vozovnice že za fantastičnih 19 evrov in 39 evrov.

Danes zjutraj je letalo Fokker 50 letalske družbe VLM Airlines krenilo iz Antwerpna v München, za tem pa nadaljevalo pot v Maribor. Pričenjajo se nove povezave, ki se bodo sprva izvajale enkrat dnevno od ponedeljka do petka. Enosmerne letalske vozovnice  so na voljo od 59 EUR, dosegljive so na spletni stani  www.flyvlm.com. Ob svečanem odprtju novih linij, ponuja letalska družba VLM Airlines samo danes in jutri (12. in 13. februarja), akcijske cene enosmernih vozovnic za linije Antwerpen – Maribor, Maribor – Antwerpen in Maribor- München za samo 19 EUR ter  39 EUR za let iz Münchna v Maribor. Cene že vključujejo potniške takse in veljajo za potovanja od 26. februarja do konca junija.

Prvi potniki
  Prvi potniki na liniji Maribor – Antwerpen

Mesto Maribor je sedaj prvič, preko Münchna, uradno povezano z Belgijskim mestom Antwerpnom, drugim sedežem letalske družbe VLM Airlines.

Boris Bobek, direktor Aerodroma Maribor d.o.o.:

»Veseli nas, da se na letališču Edvarda Rusjana ponovno pričenja redni promet, vzpostavljata se povezavi do Münchna in Antwerpna. Destinaciji ocenjujemo kot zelo zanimivi, predvsem z vidika možnih nadaljnjih povezav iz Münchna, seveda pa tudi na osnovi že obstoječih močnih povezav naše regije z Bavarsko.

Pomembna je tudi povezava z Antwerpnom, tako s turističnega, kot poslovnega vidika, saj se destinacija nahaja v neposredni bližini Evropske prestolnice Bruselj.

Uvedba navedenih linij za Aerodrom Maribor d.o.o. pomeni majhen, a pomemben korak pri uresničevanju strategije ponovnega zagona letališča Edvarda Rusjana Maribor.«

Četudi je Oktoberfest najbolj znan dogodek v Münchnu, elegantna bavarska prestolnica ponuja veliko več, kot le pivo. To je mesto tradicije, s sodobnim dotikom in zelo široko kulturno ponudbo, kjer v senci znamenite Marijine cerkve, živijo butiki, ustvarjajo se okusne jedi in razvijajo različne subkulture.

Antwerpen je eno največjih pristanišč v Evropi, prestolnica trgovine z diamanti in drugo največje središče petrokemije na svetu. Mesto je prav tako poznano po svoji drzni in raznoliki umetnosti, modi in kulinariki. Kratka vožnja vas pripelje do drugih priljubljenih belgijskih mest, kot so Brugge, Gent in Bruselj, in tudi do nizozemskih mest, kot sta Rotterdam in Eindhoven.

Naj bo še veliko takih srčkov :)
  Naj bo še veliko takih srčkov :)

O letalski družbi VLM Airlines

VLM Airlines trenutno izvaja redne polete na priljubljeni poslovni povezavi med Antwerpnom in letališčem London City Airport, med Antwerpnom in Zürichom, Antwerpnom in Münchnom ter Mariborom in Münchnom. Letala letalske družbe VLM Airlines prav tako izvajajo čarterske in privatne lete iz Antwerpna, Bruslja in drugih evropskih letališč.

Letalska družba VLM Airlines zaposluje več kot 100 strokovnjakov na področju letalstva in ima 3 dovoljenja letalskega prevoznika: Slovensko in belgijsko za letala Fokker 50 in belgijsko za letala A320. Floto sestavlja 6 turbopropelerskih letal Fokker 50 in 2 letali Airbus A320-200, ki so vsa registrirana v Belgiji. A320 ima 180 sedežev, Fokker 50 pa lahko sprejme 50 potnikov.

Po pristanku v Münchnu
  Po pristanku v Münchnu

Belgijsko podjetje SHS Antwerp Aviation N.V. je hčerinska družba nizozemskega investicijskega podjetja SHS Aviation B.V. Slovensko podjetje VLM Airlines d.d. je hčerinska družba podjetja SHS Antwerp Aviation. Obe podjetji, SHS Antwerp Aviation N.V. in VLM Airlines d.d., pod skupnim imenom ‘VLM Airlines’ razvijata letalsko dejavnost.

www.flyvlm.com

Nazadnje urejano na Ponedeljek, 12 Februar 2018 17:15

Koledar objav

« Februar 2023 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28