Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Z poletnim vozni redom Adria Airways povezala Ljubljano s Sofijo

Oceni ta prispevek
(7 glasov)
25 Mar 18
Napisal Prebrano 2085 krat
Objavljeno v Novice

Danes je v letalskem prometu začel veljati poletni vozni red.

Adria Airways s poletnim voznim redom iz Ljubljane začenja leteti na sedem novih destinacij. Prva med njimi je Sofija, kamor bo Adria letela trikrat tedensko. Na prvem letu JP324 v Sofijo je posadka Adrie pozdravili tudi predsednika RS Boruta Pahorja, ki je v Sofijo odpotoval na uradni obisk na povabilo predsednika Republike Bolgarije Rumena Radeva. Več informacij o novi liniji v Sofijo bomo objavili jutri.

Predsednik RS Borut Pahor
  Predsednik RS Borut Pahor. V zadju Adriin CRJ900

Potniki bodo lahko z Brnika med 25. marcem in 27. oktobrom 2018 z rednimi leti odpotovali na 34 destinacij v 23 držav. Nov vozni red prinaša vzpostavitev osmih novih letalskih povezav, povečanje števila letov na obstoječih linijah in več čarterskih letov kot lani.

Ponudba rednih letov z ljubljanskega letališča bo letos večja kot lani. Trenutno je najavljenih osem novih rednih povezav. Adria Airways načrtuje vzpostavitev novih povezav z Ženevo (tri krat tedensko), Hamburgom (štiri krat tedensko), Düsseldorfom (štiri krat tedensko), Sofijo (tri krat tedensko), Bukarešto (štiri krat tedensko), Durbovnikom (dva krat tedensko) in Bračem (dva krat tedensko). EasyJet pa bo v avgustu vzpostavil še novo redno povezavo z Berlinom. V nemško prestolnico bo tako mogoče poleteti tri krat tedensko.

Kokpit letala CRJ900, reg. S5-AAK
  Kokpit letala CRJ900, reg. S5-AAK

Trije prevozniki so napovedali tudi večjo frekvenco letov na obstoječih linijah. Adria Airways bo povečala število letov v Pariz (iz sedem na deset tedensko), v Podgorico (iz sedem na enajst tedensko), Kopenhagen (iz pet na sedem tedensko) in Prago (iz štiri na pet tedensko). Poleti napoveduje tudi povečanje števila letov za Skopje, Prištino in Tirano. Število letov bo povečala tudi Transavia. V Amsterdam bo z nizozemskim prevoznikom (razen v juliju in avgustu) mogoče poleteti pet krat tedensko. Dodatni tedenski let je napovedal tudi poljski prevoznik LOT.

K nadaljnji rasti prometa bodo v poletnih mesecih prispevali tudi čarterski leti. Trenutna napoved kaže, da bo njihovo število letos 11 % večje kot lani.

Poletni vozni red si lahko ogledate tukaj. Vozni red je informativnega značaja. Zaradi možnosti sezonskih ali operativnih sprememb vas prosimo, da ob rezervaciji pri svojem prevozniku preverite točnost časov odhodov in prihodov.

 


Koledar objav

« Februar 2023 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28