Natisni to stran

Dežurne helikopterske posadke SV v prazničnih dneh poletele na pomoč 14-krat

Oceni ta prispevek
(0 glasov)
04 Maj 18
Napisal Prebrano 1825 krat
Objavljeno v Novice

Dežurne helikopterske posadke Slovenske vojske, so med 27. aprilom in 2. majem poletele na pomoč 14-krat, od tega petkrat v gore, sedemkrat so izvedle nujen helikopterski prevoz in dvakrat poskrbele za prevoz inkubatorja. Pri tem so prepeljale 15 poškodovanih ali obolelih in naletele 15 ur.

Dežurne posadke 151. helikopterske eskadrilje Slovenske vojske so v prvih štirih mesecih v reševalnih akcijah posredovale že 116-krat, od tega so 31-krat posredovale pri reševanju v gorah, 68-krat poskrbele za helikoptersko nujno medicinsko pomoč in 17-krat za prevoz inkubatorja. Pri tem so prepeljale 126 poškodovanih ali obolelih in naletele 135 ur.

V enakem obdobju lani so helikopterske posadke Slovenske vojske v reševalnih akcijah posredovale 95-krat, od tega 24-krat pri reševanju v gorah, 66-krat so poskrbele za helikoptersko nujno medicinsko pomoč in petkrat sodelovale pri gašenju požarov. Pri tem so prepeljale 95 poškodovanih ali obolelih, na pogorišča odvrgle 157.000 litrov vode in naletele 112 ur.

Poleg reševanja v gorah in na težko dostopnih predelih dežurne posadke izvajajo tudi nujne helikopterske prevoze, medbolnišnične prevoze in prevoze inkubatorjev v okviru helikopterske nujne medicinske pomoči, saj je prav hitrost pri reševanju največkrat ključna za ohranitev najpomembnejšega – človeškega življenja.