Poziv ministrstva Adrii Airways

Oceni ta prispevek
(3 glasov)
10 Maj 18
Napisal MZI Prebrano 1462 krat
Objavljeno v Novice

Ministrstvo za infrastrukturo je v zadnjem času v medijih in na socialnih omrežjih zasledilo informacije in vprašanja, ki se nanašajo na način obveščanja Adrie Airways, kdo bo dejanski letalski prevoznik na njenem letu.

Ker je Ministrstvo za infrastrukturo pristojno za tolmačenje določb predpisov s področja letalstva, je pisno pozvalo Adrio Airways, da upošteva uredbo Evropskega sveta št. 2111/2005.

Ta med drugim določa, da mora pogodbenik za zračni prevoz ob rezervaciji obvestiti potnika o identiteti letalskega prevoznika (ali prevoznikov), ki bo opravil let, ne glede na način, na katerega je bila rezervacija narejena. Če identiteta dejanskega letalskega prevoznika ali prevoznikov ob rezervaciji še ni znana, mora pogodbenik za zračni prevoz zagotoviti, da je potnik obveščen o imenu letalskega prevoznika (ali prevoznikov), ki bodo najverjetneje opravili let (ali lete). V tem primeru pogodbenik za zračni prevoz zagotovi, da je potnik obveščen o identiteti letalskega prevoznika (ali prevoznikov), ki bo opravil let, takoj ko je njegova identiteta določena.

Uredba definira kot pogodbenike tako letalske prevoznike kot tudi vse prodajalce vozovnic, tudi spletne.

Obveščanje potnikov o letalskem prevozniku šele v trenutku vkrcavanja pa je možno zgolj v tistih primerih, ko zaradi nujnih, operativnih težav tega ni možno storiti prej, na primer zaradi okvare predvidenega zrakoplova določenega letalskega prevoznika z drugim zrakoplovov, drugega letalskega prevoznika ...

Če letalski prevoznik oz. pogodbenik potnikov ne obvesti o prevozniku (ali prevoznikih), ki bo opravil let, je to prekršek. Prekršek se vodi zoper pogodbenike. Ob tem je ministrstvo opozorilo letalskega prevoznika Adrio Airways, da njegova poslovna politika dopušča možnosti za vodenje prekrška zoper tiste prodajalce vozovnic, ki po svoji krivdi niso bili seznanjeni o dejanskem letalskem prevozniku.

 

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.


Koledar objav

« Maj 2019 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31