Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Združenje Star Alliance dobitnik nagrade Skytrax world airline awards

Oceni ta prispevek
(0 glasov)
27 Jul 18
Napisal Prebrano 1050 krat
Objavljeno v Novice

Pet letalskih prevoznikov združenja Star Alliance uvrščenih med Najboljših 10. 17 članic združenja prejelo skupno 49 nagrad.

Združenje Star Alliance je že tretje leto zapored prejelo nagrado za najboljše združenje letalskih prevoznikov na podelitvi Skytrax World Airline Awards. Prestižni letališki salon združenja v Los Angelesu pa je že četrto leto zapored prejel nagrado za najboljši potniški letališki salon.


"Priznanje s strani Skytrax za najboljše združenje letalskih prevoznikov že tretjič zapored je pomemben dosežek. Prepoznava našo usmerjenost k izboljšanju potovanja naših potnikov in nudenju boljše digitalne izkušnje pri potovanjih, "je dejal Jeffrey Goh, izvršni direktor združenja Star Alliance. "Rad bi izkoristil to priložnost, da se zahvalim našim več kot 700 milijonom potnikov na leto za njihovo neprekinjeno zvestobo naši 28-članski letalski mreži ter za priznanje dela in profesionalnosti več kot 420.000 zaposlenih v združenju, ki za potovalno izkušnjo naših potnikov skrbijo na dnevni bazi."

S5-AAG v barvah Star Alliance 
  Nekdanji Adriin CRJ-200 S5-AAG v barvah Star Alliance


Osnova digitalne preobrazbe je Star Alliance Digitalna storitvena platforma (DSP), ki je bila predstavljena v začetku letošnjega leta. Predstavlja prvi korak k širšemu izboljšanju digitalnih in mobilnih storitev, ki so na voljo potnikom, ki potujejo znotraj našega združenja. DSP lahko poveže digitalne storitve, ki jih sporoči posamezna letalska družba članica ali zunanji vir, in so na voljo vsem članicam, s čimer jim omogoči, da podatke vdelajo v svoje digitalne aplikacije za delo s strankami. Dolgoročni cilj je, da stranke pridobijo vse potrebne podatke za potovanje z več letalskimi družbami članicami združenja Star Alliance na spletnem mestu ali v aplikaciji za mobilne naprave poljubne letalske družbe članice.


Z DSP United Airlines trenutno omogoča izbiro sedeža na letu z letalsko družbo Singapore Airlines, Lufthansa pa DSP tehnologijo uporablja za zagotavljanje podatkov za spremljanje prtljage strank na potovanjih, ki vključujejo lete z drugimi letalskimi družbami združenja Star Alliance. Dodatne funkcije bodo postopoma na voljo celotnemu združenju.


Nagrade World Airline Awards so bile predstavljene leta 1999 z namenom zagotavljanja mednarodne študije zadovoljstva strank. V največji raziskavi potniki po vsem svetu glasujejo o zadovoljstvu z letalskimi prevozniki in na tak način izberejo zmagovalce.


Združenje Star Alliance je prvo letalsko združenje, ki je leta 2005, ko so prvič uvedli kategorijo, prejelo nagrado za najboljše združenje letalskih prevoznikov s strani Skytrax, od tedaj pa jo je prejelo še devetkrat.
V anketi so sodelovali uporabniki več kot 100 različnih narodnosti, v rezultatih pa je bilo upoštevanih 20,36 milijonov odgovorov in vključenih 335 letalskih prevoznikov.


Edward Plaisted, predsednik uprave Skytrax, je dejal: "Združenje Star Alliance je lahko zelo ponosno na svojo neprekinjeno priljubljenost in podporo med njenimi člani. Vodilni potniški salon v Los Angelesu pa nadaljuje s svojo priljubljenostjo med uporabniki."

Spletno anketo so uporabniki lahko izpolnili med avgustom 2017 in majem 2018, skupaj pa je sodelovalo 24,45 milijona uporabnikov. Anketni obrazci so bili na voljo v angleškem, francoskem, španskem, ruskem, japonskem in kitajskem jeziku. Največji porast med anketiranimi glede na narodnost je med kitajskimi uporabniki z 3,5 milijona oddanimi glasovi.


17 članic združenja Star Alliance je prejelo skupno 49 posamičnih nagrad, pri čemer je bilo kar 5 članic uvrščenih med najboljših 10: Singapore Airlines (1.), ANA (3.), EVA Air (5.), Lufthansa (7.) in THAI (10.).

Nazadnje urejano na Sreda, 25 Julij 2018 07:06

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.


Koledar objav

« Oktober 2021 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31