Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

VLM Airlines v likvidacijo!

Oceni ta prispevek
(6 glasov)
31 Avg 18
Napisal Prebrano 8288 krat
Objavljeno v Novice

Belgijska letalska družba VLM Airlines z današnjim večerom končuje z letenjem in pričenja z likvidacijo.

VLM Airlines, ki ima tudi slovensko spričevalo letalskega prevoznika (AOC) in ki je do 17. avgusta letel tudi na rednih letih med Mariborom, Munchenom in Antwerpnom, je te lete odpovedal, prav tako pa so odpovedali lete na ostalih rednih povezavah iz Anwerpna (Aberdeen, Birmingham, Koln in Rostock), razen povezav do Londona City in Zuricha. Prav iz Zuricha pa bo zadnji pristanek njihovega Fokkerja 50 danes zvečer. 

Zadnji let VLM Airlinesa
Zadnji let VLM Airlinesa

Ampak kot kaže to ni bilo dovolj, prevoznik se je znašel v težkem finančnem položaju, lastniki pa so se po današnjem sestanku v Antwerpnu odločili, da z zgodbo letalskega prevoznika ne bodo več nadaljevali ter da gre belgijska letalska družba v likvidacijo, odločitev pa začne veljati takoj. Za likvidatorja sta bila imenovana Youri Steverlynck in Birgitta Van Itterbeek. Oba sta sedaj zakonita predstavnika družbe in v navezavi s potencialnimi kupci ter tudi upniki. Likvidacija se je zgodila kljub temu, da je še pred nekaj dnevi glavni izvršni direktor VLM Airlinesa, gospod Johan Maertens zatrjeval, da se bo družba osredotočila na čarterske lete po naročilu v sodelovanju z brokerjem Vizion Air. Obljubljal je nova letala za drugo polovico leta 2019 in ni nakazal nikakršnega suma takojšnjega prenehanja letenja.

Novica sicer za letalske analitike ni presenečenje ali nepričakovana. Ko odpoveš večino svojih letov v zelo kratkem času, ohraniš pa samo še dve povezavi, prodaš polovico svoje flote (tri letala Fokker 50 so prodali švedski letalski družbi Amapola Flyg, ki že ima v svoji floti 16 letal tega tipa, od tega jih je večina v tovorni različici ter letijo za večje distribucijske konzorcije iz manjših skandinavskih letališč.

Letalska družba VLM je bila ustanovljena leta 1993 in bankrotirala leta 2016. Kmalu zatem so najavili, da bodo ponovno pričeli z leti in oktobra 2017 so začeli leteti na prvi redni liniji med Antwerpnom in Londonom City, ki je bila njihova najbolj prepoznavna letalska povezava v vsej zgodovini. V Maribor so leteli lani ob koncu poletja z nekaj subčarterskimi leti iz Splita in Dubrovnika, ter letos od februarja do avgusta kot redna povezava iz Antwerpna in Munchena. 

Blagovno znamko VLM Airlines, za katero stoji podjetje SHS Antwerp Aviation N.V., ki pa je hčerinsko podjetje nizozemnske investicijske družbe SHS Aviation B.V., ki je v 6 odstotni lasti nizozemskih investitorjev in 40 odstotni lasti kitajskih investitorjev. VLM zaposluje 85 ljudi, vključno z letalskim osebjem. 

Nazadnje urejano na Petek, 31 Avgust 2018 22:10

Koledar objav

« Avgust 2022 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31