Natisni to stran

Adria Tehnika in Airbus sta podpisala dolgoročno sodelovanje

Oceni ta prispevek
(1 glas)
16 Jan 19
Napisal Prebrano 1244 krat
Objavljeno v Novice

Adria Tehnika je z eno največjih globalnih družb na področju aeronavtike AIRBUS S.A.S. podpisala pogodbo o dolgoročnem sodelovanju na področju podpore in vzdrževanja letal Airbus A320FAM (Tailored Support Packages).

S tem je stopila v Airbusovo družino zaupanja vrednih družb za vzdrževanje letal, kar pomeni novo priznanje odličnega dela Adrie Tehnike in priložnost za nadaljnjo širitev.

Družba Airbus S.A.S., proizvajalec najsodobnejših potniških in vojaških letal ter helikopterjev. Z okoli 63.000 zaposlenimi je v letu 2017 ustvarila 33 milijard evrov prihodkov in 1,6 milijarde evrov čistega dobička.

 »Pogodba z družbo Airbus je dodatna potrditev kakovosti in vrhunske usposobljenosti naše ekipe. Prepričana sem, da bomo skupaj z njimi izvajali uspešne projekte in v prihodnje naše sodelovanje še okrepili in razširili na ostale tipe v Airbus družini tehnološko najnaprednejših  letal na svetu ter upravičili njihovo zaupanje.«, je ob sklenitvi sodelovanja povedala namestnica glavnega izvršnega direktorja Adrie Tehnike, Barbara Perko Brvar.

Družba Adria Tehnika, ki ima 240 zaposlenih, je v letu 2017 ustvarila 23,5 milijonov evrov prihodkov ter 3 milijone evrov EBITDA, leto 2018 pa zaključujejo v skladu s poslovnimi načrti. Večino svojih prihodkov (več kot 90 odstotkov) Adria Tehnika ustvari s tujimi poslovnimi partnerji, med katerimi so predvsem mednarodno uveljavljeni evropski  letalski prevozniki.

V okviru pogodbe z Airbusom bo Adria Tehnika lahko svoje znanje in izkušnje na področjih vzdrževanja letal še dodatno nadgradila. Adria Tehnika vzdržuje letala A320 od leta 1989.  »V Adria Tehniki smo se osredotočili na letalske operaterje z močnimi flotami,  finančno stabilnim poslovanjem in seveda stabilnimi prihodki za Adria Tehniko,« je še dodala Perko Brvarjeva.