Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Jutrišnja stavka v Belgiji bo prizadela tudi letalski promet

Oceni ta prispevek
(1 glas)
12 Feb 19
Napisal Prebrano 1645 krat
Objavljeno v Novice

Za sredo 13. februarja 2019 je v Belgiji napovedana obsežna splošna stavka, ki bo ohromila letalski promet na belgijskih letališčih in tudi v belgijskem zračnem prostoru.

Pričakovati je dolge vrste in številne zamude ter odpovedi letov
  Pričakovati je dolge vrste in številne zamude ter odpovedi letov

Slovenski letalski prevoznik Adria Airways, je že odpovedal večerni let JP394 za Bruselj in povratni JP395 iz Bruslja za Ljubljano. Jutranji let bi naj bil izveden po časovnici, možna zamuda. V Adrii potnikom svetujejo, da pravočasno preverijo status svojih letov ter da se na potovanje odpravijo le z ročno prtljago. Belgijski prevoznik Brussels Airlines je za ta dan že odpovedal vseh 222 predvidenih letov, izjema bo nekaj medkontinentalnih letov, katerih odhod za Bruselj je v sredo, prihod v Bruselj pa načrtovan za dan kasneje. Odpovedi bodo prizadele 16 tisoč potnikov Brussels Airlinesa. Vsem potnikom, ki zaradi stavke ne bodo mogli potovat na ta dan ter jim prestavitev datuma leta ne pride v poštev, bodo v družbi povrnili stroške letalske vozovnice. 

Potniki za Wizzairov let za Charleroi bodo o spremebah obveščeni preko elektronske pošte
Potniki za Wizzairov let za Charleroi bodo o spremebah obveščeni preko elektronske pošte

Drugo bruseljsko letališče, Charleroi, kamor iz Ljubljane leti Wizzair, bo ta dan ostal zaprt, kar je prvič v zadnjih dvajsetih letih, da s tega letališča ne bo poletelo ali na njem pristalo vsaj eno letalo na dan - zaprtje bo prizadelo okrog 18 tisoč potnikov na 120-ih letih. Kakšen bo status letov W62927/2928 iz Charleroija za Ljubljano in nazaj, še ni znano. Možno je da bo let odpovedan ali pa opravljen iz katerega izmed nemških, francoskih ali nizozemskih letališč. Iz Wizza so sporočili, da bodo potniki o tem obveščeni preko elekronskega sporočila, tudi iz Ryanaira so sporočili, da bodo o morebitnih spremembah in odpovedi s potniki komunicirali preko elektronske pošte. 

Swiss bo odpovedal 12 letov med Zurichom in Brusljem
   Swiss bo odpovedal 12 letov med Zurichom in Brusljem

Belgijski letalski prevoznik TUI Fly je vse lete v/iz belgijskih letališč preusmeril na francoska (Lille in Pariz Orly) in nizozemska letališča (Maastricht, Eindhoven in Amsterdam)), potnikom pa do Belgije organiziral avtobusne prevoze. Švicarski letalski prevoznik Swiss Int Air Lines bo odpovedal 12 letov iz Zuricha za Bruselj. 

Tudi v zraku je pričakovati restrikcije, belgijska zračna kontrola prometa je napovedala da bodo delali le s 50 odstotno pretočnostjo letalskega prometa, tako je pričakovati zamude tudi na ostalih letih iz Srednje/Zahodne Evrope in Britanskega otočja. Belgijski letalski prevoznik TUI Fly je vse lete v/iz belgijskih letališč preusmeril na francoska (Lille in Pariz Orly) in nizozemska letališča (Maastricht, Eindhoven in Amsterdam)), potnikom pa do Belgije organiziral avtobusne prevoze. Švicarski letalski prevoznik Swiss Int Air Lines je odpovedal 12 letov iz Zuricha za Bruselj. 

V uredništvu Sierra5.net portala svetujemo vsem potnikom, ki ta dan potujejo z letalom pozorno spremljanje morebitnih elektronskih sporočil s strani letalskih prevoznikov, pogosto preverjanje statusa letov ter pravočasni prihod na letališče.


Koledar objav

« December 2022 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31