Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Adria Airways išče strateškega partnerja

Oceni ta prispevek
(6 glasov)
27 Jun 19
Napisal Prebrano 1350 krat
Objavljeno v Novice

Adria Airways je predstavila trenutne razmere v letalskem prometu ter načrte za nadaljnjo poslovno rast in razvoj družbe.

Družba je v lanskem letu prepeljala 1,2 milijonov potnikov, pri čemer je delež odpovedanih letov znašal manj kot 3 odstotke, kar je primerljivo z drugimi evropskimi letalskimi družbami. Poleg vlaganj v nadaljnje izboljšanje storitev, nova zaposlovanja pilotov, kabinskega osebja ter agentov za stike s potniki se družba povezuje tudi s potencialnim strateškim partnerjem, ki bo Adrii Airways zagotavljal rast in razvoj poslovanja. Potencialni partner, ki prihaja iz letalske industrije, je že začel s skrbnim pregledom družbe. Adria Airways tako ostaja pomemben regionalni letalski prevoznik z velikim razvojnim potencialom.

Letalski prevoznik Adria Airways, ki se v prihodnjih letih pripravlja na častitljivo 60 – letnico poslovanja, izvaja redne in čarterske polete, ki povezujejo 18 destinacij v regiji in Evropi, poleg tega pa družba izvaja tudi ACMI storitve (zakup letala s posadko) za ugledne evropske letalske prevoznike, ki so v Adrii Airways prepoznali zanesljivega poslovnega partnerja s CARA certifikatom, ki zagotavlja najvišjo stopnjo skladnosti z zahtevnimi evropskimi standardi.

Letalski promet v območju EU se povečuje, kar potencialno prinaša zamude in odpovedi letov. Adria Airways, tako kot druge evropske letalske družbe, aktivno skrbi za dobro počutje potnikov in reševanje reklamacijskih zahtevkov. Ekipi v klicnem centru in pri podpori potnikom se bo pridružilo 11 novih zaposlenih, kar bo skrajšalo odzivni čas in prineslo večjo razpoložljivost podpornih služb za potnike.

Adria Airways danes zaposluje 533 ljudi, od tega 166 pilotov, 161 članov kabinskega osebja in 206 sodelavcev v podpornih službah. Zgolj v lanskem letu je Adria Airways zaposlila 53 pilotov, trend zaposlovanja se bo nadaljeval, vse s ciljem optimizacije storitev za potnike.

Direktor družbe Holger Kowarsch je napovedal: »Investicijski sklad 4K Invest dolgoročno ostaja v Adrii Airways, kot je bilo načrtovano že ob nakupu družbe. Adria Airways mora za nadaljnjo rast okrepiti svojo dejavnost, v ta namen potrebuje strateškega partnerja iz letalske industrije, ki bo dodatno pospešil razvoj Adrie Airways v osrednjega regionalnega letalskega prevoznika.«

 


Koledar objav

« December 2022 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31