Natisni to stran

Med letom umrl kopilot Aeroflota

Oceni ta prispevek
(0 glasov)
25 Nov 19
Napisal
Objavljeno v Novice

Včeraj dopoldan je na letu SU1546 med Moskvo in Anapo prišlo do tragičnega dogodka. Po približno uri leta se je pilot odločil za preusmeritev letala v Rostov na Donu.

Letalo Airbus A320 ruske nacionalne letalske družbe Aeroflot je zaradi nenadnega poslabšanja stanja kopilota moralo opravit zasilni pristanek v ruskem mestu Rostov na Donu. Žal na letalu na tem letu ni bilo med potniki nobenega zdravnika, ki bi lahko ustrezno pomagal zgrudenemu članu posadke, zato se je kapitan odločil za preusmeritev in čimprejšnji pristanek na najbližjem letališču, da zdravniška oskrba pomaga pilotu. 

Medicinska pomoč je žal bila prepozna in tako 49-letnega kopilota niso uspeli oživeti, tako da je zdravnik v rešilnem vozilu lahko le še potrdil smrt. Kot so sporočili iz Aeroflota je predvidoma prišlo pri nesrečnem kopilotu do srčnega zastoja.

Letalo je kasneje nadaljevalo pot proti Anapi z drugim članom posadke. Preiskava o dogodku pa je še v teku. 

Tovrstni dogodki so zelo redki. Piloti se namreč morajo vsakih 12 mesecev zglasiti pri zdravniku ter opraviti preglede, ki omogočajo podaljšanje licence pilota. Še več, vsak pilot, ki je dopolnil že 40 let, mora opraviti zdravniški pregled dvakrat letno.