Natisni to stran

Emirates kot prvi uvedel hitre teste na COVID-19

Oceni ta prispevek
(0 glasov)
18 Apr 20
Napisal
Objavljeno v Novice

V sodelovanju z nacionalno zdravstveno organizacijo Dubai Health Authority (DHA) letalska družba Emirates uvaja dodatne preventivne ukrepe, tako da so na letu iz Dubaja v Tunis, potniki bili pred vkrcanjem testirani na bolezen COVID-19. Rezultati hitrih testov so znani v roku 10 minut.

Adel Al Redha, glavni operativni direktor Emiratesa, je po prvem uspešno izvedenem postopku povedal: ”Proces testiranja potnikov je potekal tekoče in nemoteno. Želimo se zahvaliti DHA-ju za njihovo iniciativo in za inovativne rešitve. To ne bi bilo mogoče brez podpore letališča Dubaj in vladnih oblasti. Delamo na povečanem številu testiranj v prihodnosti in vpeljanju le teh še na druge naše lete. S testi bomo potrdili, da naši potniki z negativnim rezultatom izpolnjujejo zahteve destinacijske države za prestop meje. Zdravje in varnost našega kabinskega in zemeljskega osebja ter potnikov so naše največje vrednote.”

Nj. E. Humaid Al Qutami, generalni direktor nacionalne zdravstvene organizacije DHA, je še dodal: ”V veselje nam je sodelovati z družbo kot je Emirates ter da nam je uspelo vpeljati hitre teste na COVID-19 v letalsko industrijo. V borbi proti koronavirusu proaktivno sodelujemo z mnogimi vladnimi organizacijami in zasebnim zdravstvenim sektorjem ter skupaj z rešitvami težimo k zaščiti javnega zdravja in ponujanja visokokvalitetnih zdravstvenih uslug v skladu z najnovejšimi mednarodnimi smernicami. V DHA menimo, da so najučinkovitejše rešitve lahko le rezultat popolnega sodelovanja z drugimi organizacijami javnega in zasebnega sektorja.”

V smeri zagotavljanja socialne distance, je Emirates na vsakem okencu za prijavo na let postavil zaščitne pregrade, ki dodatno zavarujejo potnike in zaposlene tekom prijave na let in oddaje prtljage. Med omenjenim postopkom ne prihaja do bližnjih stikov. Vsi zaposleni na letališču v Dubaju morajo nositi rokavice, zaščitne maske in uporabljati sredstva za razkuževanje rok. Potniki morajo nositi lastne zaščitne obrazne maske, medtem ko se nahajajo na letališču in na letalu ter upoštevati smernice socialnega distanciranja.

Emirates je zaradi zdravstvenih in varnostnih razlogov prilagodil vrste storitev namenjenih potnikom. Po novem potnikom niso več na voljo časopisi ali druge tiskane izdaje za branje. Še vedno ostaja na letalu strežba hrane in pijače, le ta je le v prilagodljivem pakiranju, ki zmanjšuje možnost kontakta med potniki in kabinskim osebjem. Na lete trenutno ni mogoče vzeti ročne prtljage, razen računalnika, osebne torbice, aktovke in predmetov namenjenih oskrbi dojenčkov ter otrok. Vsi ostali predmeti morajo biti oddani med prijavo na let, tako da je prilično s tem Emirates povečal dovoljenjo težo prtljage, ki jo lahko potniki oddajo. Po vsakem pristanku v Dubaju, je vsako letalo deležno temeljitega čisščenja in dezinfekcije. 

Vir in fotografije: Emirates