Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Air Serbia se kot prva vrača na Brnik

Oceni ta prispevek
(3 glasov)
18 Maj 20
Napisal
Objavljeno v Novice

Srbska nacionalna letalska družba Air Serbia, bo v zadnjem tednu v maju postopno začela obnavljati svoje redne letalske povezave na določene destinacije v regiji iz Beograda.

Za petek 29.maja je predviden prvi let v Ljubljano, s tem bo to prva letalska družba, ki se bo vrnila na ljubljansko letališče po ponovnem odprtju letališča za potniški promet. V prvem tednu junija, bodo ponovno pričeli leteti iz Beograda v Podgorico, Tivat, Sarajevo, Banja Luko in Skopje. Od 6.junija nameravajo zopet vzpostaviti neposredno redno letalsko povezavo do New Yorka. Prvi teden samo enkrat tedensko, od drugega tedna v juniju dalje pa dvakrat tedensko.

Med Ljubljano in Beogradom bodo v prvih tednih leteli predvidoma le dvakrat tedensko, ob petkih in nedeljah (petek dopoldan, nedelja popoldan), od sredine junija pa petkrat tedensko (ponedeljek, sreda, četrtek, petek, nedelja). Od prvega julija dalje predvidevajo, da bodo leti med slovensko in srbsko prestolnico postali znova vsakodnevni. Vsi leti so predvideni s turbopropelerskimi letali ATR 72.

”Naš oddelek prodaje in kontaktni center prejemajo številne klice s vprašanji, kdaj bomo nadaljevali z leti, kar je odličen pokazatelj, da s strani naših potnikov in prebivalcev Srbije obstaja veliko zanimanje za potovanja. Odgovarjamo na to povpraševanje, da čimprej obnovimo lete na čim več destinacij, seveda v okviru dovoljenj posameznih držav. Že postopno obnavljanje letov so dobre novice,” je izjavil gospod Dankan Nejsmit, generalni direktor Air Serbie. Gospod Dankan je apeliral na vse potnike, da se naj predhodno pozanimajo o tem ali izpolnjujejo vse zahteve za potovanje, katere so predpisali posamezni državni organi in zdravstvene institucije. Vse najnovejše informacije bodo sproti dostopne tudi na spletni strani družbe in na njenih kanalih na socialnih omrežjih. Več informacij lahko potniki prejmejo tudi preko njihovega kontaktnega centra ali v poslovalnicah. 

V lanskem letu je med Ljubljano in Beogradom z rednim letalskim prevozom potovalo 72498 potnikov, kar je 18 odstotkov več kot leto poprej. Zasedenost letal je bila v povprečju več kot 75 odstotkov zasedena, kar je za 5 odstotnih točk več kot leta 2018, kapacitete so se povečale za slabih 10 odstotkov, prevladujejo meseci po stečajo Adrie Airways. 

Že pred tem je Air Serbia najavila, da bo med 21.majem in 14.junijem že organizirala omejeno število letov med Beogradom in Londonom, Frankfurtom, Zurichom in Dunajem. V kolikor se bodo do 15.junija sprostile omejitve potovanj po Evropski uniji, v srbski družbi nameravajo povečati število letov. V družbi so še pripisali, da je končni vozni red odvisen od povpraševanja in od odločb domačih, tujih in mednarodnih organizacij glede omejitev potovanj. 


Koledar objav

« December 2022 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31