Novice Adria Airways

Oceni ta prispevek
(0 glasov)
06 Feb 08
Napisal www.adria.si Prebrano 3104 krat
Objavljeno v Novice
Na povabilo uprave družbe Adrie Airways je Slovenijo obiskal Giovanni Bisignani, generalni direktor združenja IATA (International Air Transport Association).
iata_direktor.jpg Uprava Adrie Airways je tako uglednega gosta v Sloveniji gostila prvič. Ob tej priložnosti so v prostorih družbe potekali delovni pogovori, kjer je uprava gostu predstavila rezultate poslovanja in prihodnje načrte. Bisignani je seznanil upravo družbe o prihajajočih aktivnostih glede sporazuma European Single Sky in IATA-e v prihodnjih letih, ter smernicah letalske industrije v prihodnje.

Bisignani je obiskal tudi ministra za okolje in prostor Janeza Podobnika, ministra za promet Radovana Žerjava in Adrii čestital za uspešno poslovanje, ki se hkrati odraža tudi na rasti slovenskega gospodarstva v celoti.


Adria Airways v prvem mesecu letošnjega leta prepeljala 21 odstotkov več potnikov

Adria Airways je v mesecu januarju letošnjega leta prepeljala skoraj 75.000 potnikov, kar je za 21 odstotkov več kot v enakem obdobju lani, prav tako je za 14 odstotkov povečala število vseh letov, v rednem prometu pa je povečala število potnikov na let za 8 odstotkov.

Samo v mesecu januarju je Adria Airways prepeljala 74.839 potnikov. V rednem in čarter prometu je Adria odpeljala skupaj 1.876 letov in s tem opravila za 14 odstotkov več letov kot v enakem obdobju lani.

V rednem prometu, ki predstavlja najpomembnejšo dejavnost, je Adria Airways opravila za 13 % več letov in prepeljala 71.896 potnikov, kar je za 22 % več kot v primerjalnem lanskem obdobju.

V poletni sezoni Adria načrtuje odprtje novih linij: iz Ljubljane v Stockholm, Oslo, Atene in Bukarešto. Z namenom nadaljnjega razvoja in širitve dejavnosti pa je v letu 2008 predviden prihod prvega letala od treh novih.Revija AIR TRANSPORT WORLD (ATW) združenju Star Alliance podelila nagrado za vodilnost na trgu ATW prvič nagradila letalsko združenje.

FRANKFURT, Nemčija, 31. januarja 2008 – Združenje Star Alliance je od specializirane revije Air Transport World® prejelo nagrado za vodilnost na trgu. Ta vodilni mesečnik za letalsko industrijo je tokrat prvič namenil nagrado kakemu svetovnemu letalskemu združenju.

star_logo.jpg»Uredniki z izbiro Star Alliancea priznavajo vodilni položaj združenja pri ustvarjanju brezhibnega potovalnega produkta za potnika. To se kaže z uvajanjem sosednjih ali skupnih prijavnih mest na številnih letališčih, skupnih čakalnic, središč Star Connection Centre in združljivostjo programov za zveste potnike,« je izjavil Perry Flint, eden od urednikov revije Air Transport World. »Poleg tega sta razvoj omrežja StarNet in izbira skupne IT-platforme uveljavila standarde za uvajanje IT-infrastrukture pri 19 prevoznikih in treh regionalnih prevoznikih. Prizadevanja združenja Star Alliance se kažejo v pojavljanju blagovne znamke združenja na reprezentančnih letalih prevoznikov članov,« je še dodal.

»Zelo ponosni smo na nagrado revije ATW za vodilnost na trgu. Še toliko bolj, ker je to ugledno priznanje prvič prejelo združenje,« je dejal Jaan Albrecht, direktor Star Alliancea. »Naša vodilnost je rezultat trdega dela in tesnega sodelovanja s prevozniki člani. Ne bomo počivali na lovorikah, ampak bomo še naprej ustvarjali učinkovite produkte in storitve za svoje prevoznike in potnike.«

Med nagrajenci sta tudi člana združenja Star Alliance Air New Zealand in Singapore Airlines. Prvi je prejel nagrado za potniške storitve posebej za svoj produkt in storitve za stranke, Singapore Airlines pa je bil izbran za letalsko družbo leta na podlagi splošne kakovosti dela.

Star Alliance bo prejel nagrado na gala podelitveni večerji, ki jo Air Transport World prireja 18. februarja 2008 v hotelu Swissôtel - Stamford v Singapurju.

O združenju Star Alliance:
Letalsko združenje Star Alliance je bilo ustanovljeno leta 1997 kot prvo resnično globalno letalsko združenje, ki strankam zagotavlja svetovne povezave in udobno potovanje. Revija Business Traveller v letih 2003, 2006 in 2007 ter organizacija Skytrax v letih 2003, 2005 in 2007 sta izbrali Star Alliance za najboljše letalsko združenje. čŒlani so Air Canada, Air China, Air New Zealand, ANA, Asiana Airlines, Austrian, bmi, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Scandinavian Airlines, Shanghai Airlines, Singapore Airlines, South African Airways, Spanair, SWISS, TAP Portugal, THAI, United in US Airways. Svetovno omrežje dopolnjujejo včlanjeni regionalni prevozniki Adria Airways (Slovenija), Blue1 (Finska) in Croatia Airlines (Hrvaška). Air India, EgyptAir, in Turkish Airlines so bili sprejeti kot prihodnji člani združenja Star Alliance in se mu bodo kmalu pridružili. Omrežje Star Alliance na splošno zagotavlja več kot 17 tisoč letov na dan, na 897 destinacij v 160 državah.

Pravno-organizacijska oblika družbe: družba z omejeno odgovornostjo, sedež družbe: Frankfurt na Maini, glavni direktor: Jaan Ulrich Albrecht Binderberger.

O Adrii Airways:
Adria Airways Slovenski letalski prevoznik, d. d. ima bogate več kot 46 letne izkušnje v izvajanju rednega in čarterskega letenja. Adrijina zgodba se je začela leta 1961, ko je bila ustanovljena kot čartersko podjetje. V osemdesetih letih prejšnjega stoletja je Adria Airways začela leteti na rednih progah in postala članica Mednarodnega združenja letalskih prevoznikov (IATA).

Adria Airways je regionalna članica združenja Star Alliance od 15. decembra 2004. Danes obsegajo večino njenega poslovanja redni poleti, njeno omrežje povezuje Ljubljano z več kot 20 destinacijami po Evropi in omogoča odlične povezave z jugovzhodno Evropo. Adria operacijo letenja izvaja z eno najsodobnejših flot v Evropi, ki obsega tri letala Airbus A320, dve letali CRJ900, šest letal CRJ200, letalo CRJ100 in letalo B737 – 500.

Novembra 2007 je Adria Airways sprejela odločitev o naročilu dveh novih letal CRJ900 NextGen in enega letala CRJ1000 NextGen.

Adria Airways bo v poletnem voznem redu pričela leteti na štirih novih rednih progah – iz Ljubljane v Atene, Bukarešto, Oslo in v Stockholm.

čŒe želite podrobnejše informacije, se obrnite na:
Star Alliance Press Office
Tel: +49 69 96375 183, faks: +49 69 96375 683
E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
http://www.staralliance.com/


Adria Airways, Korporativno komuniciranje t: +386 1 369 1200; + 386 1 369 1281
E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
www.adria.si

Nazadnje urejano na Petek, 16 Januar 2009 10:43

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.


Koledar objav

« Januar 2021 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31