Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Air France znova povezal Slovenijo s Parizom

Oceni ta prispevek
(0 glasov)
25 Jun 20
Napisal
Objavljeno v Novice

Oživljanje prometa na ljubljanskem letališču se nadaljuje. Air France je šesti redni prevoznik, ki se vrača na ljubljansko letališče. Ljubljano bo s francosko prestolnico sprva povezoval dvakrat tedensko, po napovedih pa pogostost letenja postopoma povečeval.

Na brniškem letališču so včeraj ob 11:28 ponovno pozdravili letalo prevoznika Air France iz Pariza. S sto-sedežnim letalom Embraer 190 je v Slovenijo pripotovalo 55 potnikov, v Francijo, ki jo je Slovenija nedavno uvrstila na seznam epidemiološko varnih držav, pa je ob 12:25 odpotovalo 42 potnikov. 

»Vračanje renomiranih prevoznikov in vzpostavljanje povezav z evropskimi destinacijami je pomembno za letališče, slovenski trg in slovensko gospodarstvo. Žal je na spisku varnih držav za vstop v Slovenijo brez 14-dnevne karantene trenutno le nekaj držav, iz katerih opravljajo letalski prevozniki redne lete na ljubljansko letališče, kar je ključen razlog za počasnejšo obnovo letalskega prometa na ljubljanskem letališču od pričakovane. Na letališču si želimo čim hitrejšega oživljanja prometa in spodbudnih rešitev ter promocije Slovenije kot letalske destinacije, saj sicer tvegamo nastajanje dodatne vrzeli v letalski povezljivosti Slovenije tudi po koncu pandemije,« je ob ponovnem zagonu letenja francoskega prevoznika dejal mag. Janez Krašnja, vodja letaliških storitev v Fraportu Slovenija.

Po prekinitvi, ko je letalski potniški promet v celoti zastal, so lete na ljubljansko letališče že obnovili

✈ Air Serbia (dvakrat tedensko v Beograd),

✈ Montenegro Airlines (petkrat tedensko v Podgorico),

✈ Lufthansa (šestkrat tedensko v Frankfurt),

✈ Wizz Air (dvakrat tedensko na belgijski Charleroi),

✈ Transavia (trikrat tedensko v Amsterdam).

Že v ponedeljek bo lete v Bruselj ponovno vzpostavil prevoznik Brussels Airlines, 1. julija bo po napovedih v Istanbul začel leteti Turkish Airlines in dan kasneje Windrose v Kijev.

Varnostni ukrepi na letališču

Ljubljansko letališče je za varovanje zdravja potnikov in zaposlenih sprejelo številne preventivne ukrepe, s katerimi zmanjšujemo možnost širjenja nalezljivih okužb. Priporočajo, da se potniki pred prihodom na letališče seznanijo z njimi, da bodo svoje potovanje na domačem letališču začeli varno, prijetno in brez skrbi.

V letališkem prometu pretovorjenega več blaga kot v aprilu 2019

Z Letališča Ljubljana je v aprilu 2020 odpotovalo ali na to letališče pripotovalo 190 potnikov, kar je 99 % manj kot v aprilu 2019. Blagovni promet na omenjenem letališču pa je bil večji; pretovorjenega je bilo za 13 % več blaga kot v aprilu 2019 (vir: stat.si).

 

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.


Koledar objav

« Oktober 2021 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31