Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

FOTO: Emirates bo del svojih letal prilagodil za prevoz tovora v potniški kabini

Oceni ta prispevek
(0 glasov)
29 Jun 20
Napisal
Objavljeno v Novice

Letalski prevoznik Emirates se je odločil, da na določenih potniških letalih Boeing 777-300ER odstrani sedeže v potniški kabini ekonomskega razreda ter letala preda v operacije svoji družbi za prevoz tovora Emirates SkyCargo. Družba na ta način odgovarja na dodatno globalno povečanje povpraševanja po hitrem in učinkovitem prevoza osnovnih potrebščin kakor tudi osebne zaščitne opreme, zdravil, medicinske opreme, hrane, strojev ter ostalega.

Emirates SkyCargo bo imel tako na razpolago dodatnih deset letal tipa Boeing 777-300ER, v katerih bodo odstranili sedeže v ekonomskem razredu. S tem posegom bodo lahko sedaj prepeljali dodatnih 17 ton ali 132 kubičnih metrov tovora ob že obstoječih 40 do 50 tonah, kolikor jih lahko prepeljejo s tem letalom na vsakem letu. Spremenjena letala Boeing 777-300ER bodo letela na povezavah do ključnih tržišč, kjer Emirates SkyCargo zaznava največje povpraševanje. 

 

Gospod Nabil Sultan, podpredsednik Emirates SkyCargo je ob tem izjavil: ”Od začetka pandemije Covida-19 se je Emirates SkyCargo zelo hitro odzval na hitre in pomembne prepotrebne prevoze opreme za prebivalstvo ter za različne organizacije po vsem svetu. Predano delamo na združevanju globalne mreže, tako smo najprej ponovno povezali več kot 85 destinacij, hkrati pa zagotovili še dodatne kapacitete za prevoz tovora na potniških letalih, kjer smo tovor prevažali tudi na potniških sedežih ter v prostorih za ročno prtljago. Sedaj bomo lahko z letali Boeing 777-300ER, ki nimajo več sedežev v ekonomskem razredu, prepeljali še več tovora na vsakem letu in tako omogočili, da večjo količino tovora hitreje in učinkovito prepeljemo na ciljno destinacijo.”

Sprememba potniških kabin se izvaja v Emiratesovih hangarjih v Dubaju, kjer bodo potrebovali najmanj 640 ur dela, da bomo kabine v popolnosti zadostovale novim zahtevam. Inženirji tako odstranjujejo 305 sedežev iz ekonomskega razreda v vsakem letalu ter zatem zahvaljujoč standardiziranim testom preverjajo ali je vsa varnostna oprema še vedno izpravna ter funkcionalna. Do sedaj so že pri sednih letalih opravili tovrstno storitev, preostali trije bodo končani do sredine julija.

 

Gospod Ahmed Safa, podpredsednik Emirates Engineeringa, je ob tem projektu povedal: ”Preureditev naših potniških letal v tovorne je vsekakor odraz časa in prilagoditve. Naše ekipe so pokazale odpornost, inovativnost in hitro prilagajanje na trenutno poslovno okolje, ki se hitro menjuje. Nove izzive vezane na procedure in varnostne protokole smo uspešno prilagodili ter smo izjemno ponosni na to kar smo dosegli.”

Do konca projekta bodo Emiratesove inženirske ekipe odstranile 3050 sedežev, kateri bodo nato skladiščeni po vseh varnostnih in higienskih standardih, dokler ne bo potrebe, da jih vrnejo nazaj v letala za potrebe potniških letov. 

Z usmeritvijo v varnost izvajanja tovornih letov na potniških letalih, je Emirates SkyCargo predpisal stroga pravila katere vrste tovora se lahko prevaža v praznem ekonomskem razredu. V njem bodo tako lahko prevažali zaščitno opremo, zdravila, katera potrebujejo stalno termeraturno med 15 in 25 stopinj Celzija, ter pokvarljive proizvode kot so rezano cvetje, sadje in zelenjavo. Tovor more biti pakiran v v plastični in kartonski embalaži, ki so v skladu z najnovejšimi predpisi IATA-e. 

 

Emirates SkyCargo je tovorni del Emiratesa, kateri se ukvarja s prevozom tovora ter vsak teden opravlja kombinacijo rednih in posebnih letov v več kot 85 destinacij po svetu. Med pandemijo Covida-19 se je Emirates SkyCargo usmeril v poslovanje in prevoz potrebne zaščitne opreme, zdravil, hrane in ostalega. Emiratesova flota, katera je sestavljena iz več kot 260 letal servisira Emirates Engineering. Strokovna ekipa redno preverja sisteme na trenutno prizemljenih letalih, kakor tudi redna vzdrževanja A in C ter operativno vzdrževanje leteče flote potniških in tovornih letal. 

Foto: Emirates

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.


Koledar objav

« Maj 2021 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31